9. septembra 2014 PR správyKultúra od PRservis.skSITA Diskusia()

Jana Kirschner nahrala titulnú pieseň k filmu DETI

BRATISLAVA 9. septembra – Speváčka Jana Kirschner nahrala titulnú skladbu k novému slovenskému filmu! Presne dnes má premiéru pieseň DETI z rovnomenného filmu režiséra Jara Vojteka. Do éteru sa dostáva po exkluzívnej premiére v dnešnom vysielaní Rádia_FM. Film si diváci môžu pozrieť v kinách po celom Slovensku od 25. septembra 2014.

Autormi piesne DETI sú Jana Kirschner a Eddie Stevens. Jana Kirschner spolu s partnerom, britským hudobníkom a producentom nahrávala skladbu v londýnskom štúdiu. K piesni už stihla nakrútiť aj videoklip!

Popri intenzívnej príprave na novom albume Moruša Čierna si našla čas a prijala ponuku na skomponovanie a naspievanie titulnej filmovej piesne DETI.

„Skladba vznikla už dávnejšie. No keď mi zavolal Mátyás Prikler, producent filmu DETI a oslovil ma s ponukou napísať titulnú skladbu pre film Jara Vojteka, povedala som mu, že mám niečo, čo by sa mohlo hodiť. Prekvapila ma ich okamžitá pozitívna reakcia. A skutočne, keď som si pozrela film, vedela som, že sme našli tú pravú pieseň, pretože to spolu dokonale funguje,“ opisuje vznik skladby Jana Kirschner.

„Pieseň svojou atmosférou a aj textom akoby tematicky uzatvárala film. Text emočne spája jednotlivé poviedky filmu a vytvára spolu s hudbou akúsi katarznú bodku za filmom,” vysvetľuje režisér snímky DETI Jaro Vojtek.

K piesni, ktorá ideovo ladí s príbehom filmu, vznikol aj videoklip, v ktorom Jana Kirschner účinkuje. Jej spev je popretkávaný scénami z filmu o rôznych podobách vzťahov detí a rodičov.

„Klip vznikol veľmi rýchlo, chceli sme vyzdvihnúť najmä dôležité momenty filmu a vyvolať v divákovi zvedavosť. To sa nám snáď podarilo a nielen skladba, ale hlavne film budú mať úspech. Klip sa nakrúcal a pripravoval na Slovensku, ale film je plný zaujímavých lokácií mimo územia Slovenska a najmä „neokukaných“ hereckých osobností, ktoré dodávajú jednotlivým príbehom dôveryhodnosť a uveriteľnosť,“ konštatuje Jana Kirschner.

Každá zo štyroch poviedok filmu DETI – Syn, Maratón, Kanárik, Otec – sa odohráva v inom ročnom období. Navzájom tak vytvárajú vrstevnatú mozaiku vzťahov, v ktorých sa odrážajú nádeje, sklamania a nevyhnutné rozhodnutia.

„Je to hlboký, citlivý film, ktorý prináša niečo, čo sa týka každého z nás. Pretože každý sme niekoho dieťa. Jaro Vojtek je vnímavý a výborný rozprávač, skvelý filmár a navyše rodák z Martina. Som veľmi šťastná, že ma Mátyás Prikler oslovil a vznikla takáto spolupráca,“ nešetrí chválou Jana Kirschner.

Film DETI štartuje v kinách od 25. septembra 2014 a prináša ho Asociácia slovenských filmových klubov. Na nový album Jany Kirschner si fanúšikovia musia ešte chvíľu počkať. Moruša Čierna vyjde 27. októbra 2014 vo vydavateľstve Slnko records.

Viac informácií na www.filmdeti.sk a www.facebook.com/filmchildren

DETI
Premiéra v SR: 25. 9. 2014
Žáner: dráma