86317_eit_knowledgeinnovationcommity_logo 676x271.jpg
10. decembra 2017 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

InnoEnergy má nového strategického partnera: MOL Group

BRATISLAVA 8. decembra 2017 – InnoEnergy podpísal dohodu o partnerstve so skupinou MOL Group, ktorá pokrýva aktivity  oboch spoločností v podpore vývoja inovácií v oblasti energetiky.

Oficiálny podpis dohody prebehol 22. novembra  v Budapešti počas finále súťaže PowerUp!, určenej pre startupy a organizovanej InnoEnergy Central Europe. Skupina MOL Group bola hlavným sponzorom celej súťaže.

Skupina MOL je lídrom v sektore ropného a plynárenského priemyslu v strednej a východnej Európe, zatiaľ čo InnoEnergy je najväčší európsky akcelerátor v oblasti tzv. čistých technológií. Spolupráca oboch spoločností zahŕňa kľúčové oblasti, v ktorých je akcelerátor InnoEnergy aktívny: vzdelávanie, inovatívne projekty a služby pre podporu a rozvoj podnikania. Skupina MOL Group sa stane aktívnou súčasťou komunity okolo platformy InnoEnergy, zapojí sa do prestížnych eventov pre priemysel, vzdelávacích programov a prioritne sa zameria na spolupráci s inovátormi. Pre Jakuba Millera, CEO InnoEnergy Central Europe, ktorý dohodu podpisoval, sú jej prínosy vzájomné:

„Naše startupy získajú prístup a možnosť pracovať  s medzinárodným lídrom v sektore. MOL bude investovať do najväčšej otvorenej inovačnej platformy v sektore čistých technológií na svete, so špecifickým zameraním na strategický región MOL v strednej a východnej Európe.“

Zsolt Winkler, riaditeľ Open Innovation Hubu v skupine MOL Group, povedal o spolupráci:
„Prepojenie so startupovou komunitou je základným krokom k dosiahnutiu jedného z hlavných cieľov našej spoločnosti do roku 2030 – byť prvou voľbou pre našich zákazníkov. Sme presvedčení, že vďaka spolupráci s InnoEnergy sa staneme aktívnou súčasťou európskeho inovačného ekosystému. Tešíme sa na spoluprácu na budúcich projektoch.“

„Spojenie síl so skupinou MOL Group, jednou z najväčších spoločností v strednej a východnej Európe, je pre nás ďalším tohtoročným míľnikom. Po spoločnosti Rafako  je to ďalší globálny hráč zo strednej Európy, ktorý zdôrazňuje ambíciu prispievať k vytvoreniu nových smerov na európskom trhu a má odvahu hrať vedúcu úlohu v neustále prebiehajúcej revolúcii v globálnej energetike a na trhu mobility,“ dodal Jakub Miller.

Najväčšia európska inovačná platforma InnoEnergy

InnoEnergy je inovačná platforma pre udržateľnú energiu pre Európu.

Podporujeme a investujeme do inovácií v každej fáze ich vývoja – od vzniku ideí až po dodanie zákazníkovi. S našou sieťou partnerov vytvárame prepojenia naprieč celou Európou a spájame tvorcov a priemysel, podnikateľov a trhy, nádejných absolventov škôl a zamestnávateľov, výskumníkov a firmy.

Pôsobíme v troch zásadných oblastiach inovačného mixu:

Vzdelávanie: snažíme sa priniesť na pracovný trh skupinu informovaných a ambicióznych mladých ľudí, ktorí rozumejú tomu, čo vyžaduje udržateľnosť, a zároveň čo bude potrebovať priemysel do budúcnosti.
Inovačné projekty: spájame idey, tvorcov a priemysel pri spolupráci, aby sme pomohli na svet komerčne životaschopným produktom a službám, ktoré prinášajú reálne výsledky.
Služby pre štart podnikania: pomáhame podnikateľom a startupom, aby bol ich biznis udržateľný a rýchlo rástol, a tým prispel ku globálnemu energetickému ekosystému.

Ak spomenuté oblasti prepojíme, dokážeme znásobiť dosah, urýchliť vývoj riešení  uplatniteľných v praxi a vytvárame plodné prostredie , v ktorom vieme zhodnotiť inovatívne výsledky našej práce.

InnoEnergy vznikla v roku 2010 a podporuje ju Európsky Inštitút pre Inovácie a Technológie (EIT)

Na úspech Danubia Nanotech v európskej súťaži startupov PowerUp! Challenge môžu nadviazať ďalšie slovenské firmy Danubia Nanotech víťazom najväčšej stredoeurópskej súťaže startupov

Z kategórie Slovensko