14. marca 2014 PR správyKultúra od PRservis.skSITA Diskusia()

Hosťom v Nápoji lásky bude český svetobežník Aleš Briscein

BRATISLAVA 14. marca – Dnes večer sa v rozmarnej hudobnej komédii Gaetana Donizettiho Nápoj lásky, ktorá patrí k obľúbeným dielam talianskej komickej opery, predstaví ako Nemorino popredný český tenorista Aleš Briscein.

Je to všestranný výborný hudobník – vyštudoval aj hru na klarinete a saxofóne. Spev však zvíťazil a ako operný sólista sa už predstavil na mnohých zahraničných operných a koncertných pódiách v Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku, Taliansku, vo Veľkej Británii, v Španielsku, USA a ďalších krajinách.

Svoje interpretačné umenie prezentoval na prestížnych festivaloch v Edinburghu, na Pražskej jari (v roku 2002 stvárnil Jonathana vo svetovej premiére oratória Juda Makabejský Sylvie Bodorovej). V roku 2011 sa predstavil na festivale v Salzburgu ako Janek v Janáčkovej Veci Makropulos.

Je určite zaujímavé, že napríklad s prestížnou Opéra National de Paris absolvoval turné po Japonsku. V súčasnosti ho môžeme vidieť a počuť ako Princa v Dvořákovej Rusalke vo viedenskej Volksoper.

Dnes večer sa Aleš Briscein ako Nemorino bude snažiť „nápojom lásky“ získať priazeň Adiny, ktorú šarmantne interpretuje Jana Bernáthová. Podnikavého Dulcamaru stvárni Martin Malachovský, ako Belcore sa predstaví Aleš Jenis a ako Gianetta Katarína Polakovičová.

Príďte sa presvedčiť, či láska Nemorina v podaní Aleša Brisceina ostane neopätovaná … Diriguje Dušan Štefánek.

Vstupenky si môžete zakúpiť v pokladniciach SND, na predajnom mieste v OC Eurovea a on-line z pohodlia domova prostredníctvom portálu www.snd.sk.

ax

Duálna Akadémia otvorila nové Tréningové centrum, ktoré je jedinečné v strednej Európe Špeciálnym hosťom Stinga bude talianska speváčka Giordana Angi

Z kategórie Kultúra