100691_glami magazine december_02_zdroj glami 676x424.jpg
4. januára 2023 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

GLAMI radí, ako oživiť módny šatník farbou roku 2023

4.1.2023 – Rok 2023 už má svoju farbu, je ňou odtieň Viva Magenta. Už tradične ju koncom roka 2022 predstavil inštitút Pantone. Tím odborníkov zvolil farebný tón, ktorý bude ďalších 365 dní kraľovať najmä dizajnu a móde. Tentokrát padla voľba na odtieň červenej s prechodom do fuchsiovej. Charakterizuje aktuálne dianie v spoločnosti. Tohtoročná voľba je trefná, Viva Magenta je symbolom sily. Tipy, ako ňou oživiť šatník, prináša GLAMI, popredná online platforma na objavovanie módy.

Farba roku 2023 je výrazná, intenzívne pulzujúca, podporuje experimentovanie bez zábran a zrkadlí sa v nej radosť a potešenie zo života. Je to odvážna farba, ktorú do šatníka možno zakomponovať menšími doplnkami, ktoré rozžiaria menej nápadný outfit. Sebavedomo ju však možno nosiť tón v tóne a zvoliť jednotlivé módne kúsky komplet monochromatické. Kombinuje sa jednoducho s čiernou, sivou a bielou. Pokročilé módne expertky však ocenia túto farbu v rámci tzv. štýlu Color-blocking. Jednoducho kombinovanie dvoch alebo viacerých farieb v jednom outfite. Nie je to žiadna novinka a tento spôsob stylingu sa využíva viac-menej bez prestávky a nepodlieha ani meniacim sa trendom, pretože sa veľmi jednoducho prispôsobí rôznym štýlom. Viva Magenta sa môže kombinovať takmer so všetkými farbami, chce to len istú dávku skúseností a odvahy. Keďže je mixom studených aj teplých tónov, hodí sa takmer každej žene, či už je blondínka, brunetka alebo čiernovláska.

Viva Magenta navyše reprezentuje aj spojenie s prírodou. Podľa výkonnej riaditeľky inštitútu Pantone sa v odtieni odráža inšpirácia prírodným červeným farbivom košenila, ktorý sa získava zo samičiek hmyzu červca nopálového. Vyníma sa v nej mierna rebélia, bohatý pestrý život, radosť a optimizmus. To ide ruka v ruke s tým, že jej nezáväznosť oslavuje slobodu, farba navyše oživí každý outfit a dodá energiu vo chvíľach, keď jej nie je dostatok.

Viva Magenta strieda na pomyselnom piedestáli odtieň Very Peri. Táto fialová farba reagovala na pandémiu a meniace sa fungovanie zavedených systémov, reflektovala stále častejšie prepájanie reality a digitálneho sveta. Ak stále váhate, aké módne kúsky vo farbe Viva Magenta zaradiť do šatníka a odštartovať rok 2023 štýlovo, môžete sa nechať inšpirovať ponukou na GLAMI.

O GLAMI: GLAMI založila v roku 2013 v Českej republike dvojica Tomáš Hodboď a Michal Jirák ako vyhľadávač módy. Už v roku 2016 expandovali na Slovensko. Každý deň GLAMI spája tisíce nakupujúcich so značkami a e-shopmi na jednom mieste. Vďaka smart kategorizácii produktov a výberu módy šitej na mieru každého jednotlivca GLAMI zjednodušuje objavovanie a nakupovanie módy. Dnes zákazník v katalógu GLAMI.sk nájde takmer 2 milióny produktov od viac než 15-tisíc značiek. GLAMI a Stileo patrí do skupiny GLAMI.group a pôsobí už v 14 krajinách sveta.

O GLAMI Ventures: Spoločnosť je lídrom vo využívaní umelej inteligencie pri nákupoch módy a v roku 2022 založila kapitálový fond GLAMI Ventures s cieľom rozvíjať oblasť umelej inteligencie v e-commerce, podporiť projekty, ktoré uľahčujú výber a nákup produktov v online shoppingu alebo projekty zaoberajúce sa cirkulárnou ekonomikou.

Informačný servis

Svadobné inšpirácie a tipy online módnej platformy GLAMI Platforma pre vyhľadávanie módy GLAMI mení vizuálnu identitu, dôraz kladie na technológie aj inkluzivitu

Z kategórie Slovensko