10. júla 2013 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Fotky, ktoré zverejnil denník Nový Čas v kauze Bonanno, sú pravé

BRATISLAVA 10. júla – Ringier Axel Springer Slovakia dnes zverejnil znalecký posudok z odboru kriminalistiky, odvetvia skúmania fotografií a fotografickej techniky, ktorý zisťoval autentickosť predložených fotografií a videozáznamov zverejnených v článkoch denníka Nový Čas. Vypracoval ho Kriminalistický ústav Praha Polície Českej republiky. Ústav je jedným z najstarších, vysoko odborných policajných útvarov s celoštátnou pôsobnosťou, ktorý sa špecializuje na výkon kriminalistickotechnickej a znaleckej (expertíznej) činnosti.
Dnes spoločnosť Ringier Axel Springer Slovakia predložila súdu v spore s prvým námestníkom Generálnej prokuratúry Ladislavom Tichým tento posudok, ktorý dokazuje pravosť fotografií.
Kriminalistickí znalci z Kriminalistického ústavu Praha v spolupráci s Akadémiou vied Českej republiky na základe znaleckého skúmania predložených fotografií a videozáznamov zistili, že žiaden z predložených obrazových a obrazovo-zvukových záznamov nevykazuje žiadne znaky technickej manipulácie!
Kriminalistický ústav Praha rovnako na základe znaleckého skúmania konštatoval, že žiadna z predložených fotografií (obrazových súborov) nevykazuje znaky fotomontáže ani iných dodatočných zásahov do obrazovej informácie. Uviedol, že zobrazenie objektov na predloženej fotografii DSC00809.JPG (priesvitné časti odevu, nerovnobežné šikmé „čiary“ a pod.) je úplne typické pre snímky, vyhotovené zábleskovým zariadením v kombinácii s optickým stabilizátorom obrazu.
Tieto dôkazy sa snažili spochybniť hlavní aktéri kauzy Bonanno v občianskoprávnych konaniach, kde okrem ospravedlnia žiadajú od vydavateľstva Ringier Axel Springer Slovakia, ktorý vydáva denník Nový Čas, nemajetkovú ujmu spolu 940-tisíc eur.
Prvý námestník Generálnej prokuratúry Ladislav Tichý na dnešnom pojednávaní po predložení expertízy povedal generálnemu riaditeľovi RAS Slovensko Petrovi Mertusovi, že už netrvá na finančnej nemajetkovej ujme, ale iba na ospravedlnení a úhrade súdnych trov.

ig;nr

Jarná susedská brigáda ako kedysi Alan Hyža: Zem, ktorá zostáva