3. júla 2015 PR správyKultúra od PRservis.skSITA Diskusia()

Filmový festival pred viedenskou radnicou

BRATISLAVA 3. júla – Neoddeliteľnou súčasťou kultúrneho leta v susednej Viedni je Filmový festival na Radničnom námestí. Návštevníkom pred mestskou radnicou ponúka záznamy koncertov z celého sveta i baletné a operné predstavenia. Open air festival, ktorý každoročne priláka okolo 700.000 hostí, odštartuje 4. júla koncertom kapely Pink Floyd Delicate Sound of Thunder z roku 1989. Záverečným predstavením 6. septembra bude Cole Porterov muzikál Kiss me Kate. Premietania sú voľne prístupné a začínajú vždy po západe slnka. Tento rok slávi Filmový festival v centre mesta svoje 25-ročné jubileum.

Diváci si na megaobrazovke vychutnajú záznamy opier a operiet, baletov, muzikálov, klasiky, džezových i popových koncertov s hviezdnym obsadením. Letný Filmový festival prináša prepojenie hudby a kulinárskych špecialít domácej a medzinárodnej gastronómie. Počas týždňa je gastronomická časť festivalu aj miestom obľúbenej DJ-Lounge, stretnutí a oddychu.

Milovníci opery sa môžu tešiť na Annu Netrebko a Rolanda Villazóna v Pucciniho Bohéme a Donizettiho Nápoji lásky, Thomasa Hampsona si vychutnajú vo Verdiho opere Simon Boccanegra. Program prinesie aj Bizetovu Carmen a Mozartovu Čarovnú flautu so slávnymi melódiami. Verdiho Rigoletto sa bude vysielať naživo z Viedenskej štátnej opery. Klasickým vrcholným predstavením bude tohtoročný záznam Novoročného koncertu, ktorý dirigoval Zubin Mehta.

Priaznivcov džezu potešia koncerty legiend ako Frank Sinatra, Eric Clapton, Chick Corea, Omara Portuondo a Tony Bennet s Lady Gaga. Fanúšikom popu ponúkne program koncertné záznamy Boba Marleyho, Depeche Mode, Eltona Johna, Celine Dion ale i Elvisa Presleyho, ktorý by v tomto roku oslávil svoje 80. narodeniny.

Detailný program Filmového festivalu na http://filmfestival-rathausplatz.at/programm/.

ax

30. ročník MFF Art Film sa uskutoční od 21. do 28. júna 2024 v Košiciach Zabijak, ktorý vraždí samotárov? Špičkový triler Nehas, čo ťa nepáli

Z kategórie Kultúra