4. novembra 2015 PR správyCestovný ruch od PRservis.skSITA Diskusia()

Eva Air ide proti prúdu, povolí do lietadla ťažšiu batožinu

BRATISLAVA 2. novembra 2015 (WBN/PR) – Hoci trendom aeroliniek je oberať pasažierov o pohodlie v lietadle, taiwanská letecká spoločnosť robí presný opak. Vychádza zákazníkom v ústrety zvýšenými hmotnostnými limitmi na batožinu do populárneho Thajska.

Hmotnosť a rozmery príručnej a podpalubnej batožiny záležia na konkrétnom letisku a príslušnej destinácii. Existujú však určité hmotnostné limity a práve tie taiwanská letecká spoločnosť Eva Air od 1. novembra tohto roku mení. A to dosť zásadne. Pasažieri letov do čoraz populárnejšieho Thajska budú mať povolenú o 10 kilogramov ťažšiu batožinu zdarma. Platí to pre všetky triedy,pre 1 kus batožiny na osobu, na trasách medzi Európou (Viedeň, Londýn, Paríž, Amsterdam) do Thajska a z Thajska do Európy. „V praxi to znamená, že v ekonomickej triede na lete z Viedne do Bangkoku a opačne môžete mať 30 kg batožiny a pre business triedu je to 40 kg povolenej batožiny,” vysvetľuje Andrej Maťko zo spoločnosti Setwings, čo je generálne zastúpenie Eva Air na Slovensku.

Nové pravidlá leteckej spoločnosti Eva Air sú prekvapivé vzhľadom na všeobecný trend aeroliniek pasažierov „ukracovať” o komfort – užšie sedadlá či priestor pod nohami, viac sedadiel v jednom rade a podobne. Na druhej strane, politikou spoločnosti Eva Air je už od jej vzniku klásť dôraz na bezpečnosť a servis v prevádzkovaní letov, počnúc údržbou lietadlou a až po starostlivosť o pasažiera. EVA Air bola prvá taiwanská letecká spoločnosť, ktorá bola na základe svojho vynikajúceho výkonu v oblastiach leteckej bezpečnosti a servisu lietadiel certifikovaná Medzinárodnou asociáciou pre leteckú dopravu (IATA) a ocenená „IATA Operational Safety Auditom“. Získala aj niekoľko ocenení od spoločnosti Boeing za vynikajúcu kvalitu údržby flotily a za spoľahlivosť. Od roku 2007 zaraďuje nemecký odborný mesačník leteckého priemyslu – Aero International leteckú spoločnosť Eva Air medzi najlepšie letecké spoločnosti na svete. Podľa správy lieta EVA Air „bez nehody od svojho vzniku“ čím sa š
tatisticky zaraďuje medzi 10 najbezpečnejších leteckých spoločností sveta.

sq

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu Deň narcisov už po piatykrát v dm

Z kategórie Cestovný ruch