17. júna 2013 PR správyInformačné technológie od PRservis.skSITA Diskusia()

Dotykové Ultrabooky Sony VAIO Pro sú ľahké ako pierko

BRATISLAVA 17. júna – Nové dotykové Ultrabooky Sony VAIO Pro sú ultra ľahké a ultra výkonné. Model VAIO Pro 11 je s váhou 870 g najľahším Ultrabookom s dotykovým displejom na svete! S 11,6-palcovou uhlopriečkou displeja je o niečo menší než jeho väčší brat VAIO Pro 13 s 13,3-palcovou uhlopriečkou. Oba modely sú však ľahké, odolné a výkonné. Špeciálne tvarovaná podsvietená klávesnica, batéria s výdržou 8 až 11 hodín a technológia NFC robia zo série Pro notebooky príjemné na používanie. Technológia TRILUMINOS Display for mobile umožní zobrazenie širšej škály farieb, takže obraz na notebooku bude krajší. Poteší aj možnosť vytvorenia vlastnej WiFi siete pre ďalšie mobilné zariadenia.

Nízka hmotnosť, vysoký výkon
Nové Ultrabooky Sony VAIO Pro s dotykovým displejom sú stvorené pre život v pohybe. Model VAIO Pro 11 je s uhlopriečkou displeja 29,4 cm (11,6”) a hmotnosťou 0,87 kg dokonca najľahším Ultrabookom s dotykovým displejom na svete. Hoci je model VAIO Pro 13 o niečo ťažší (1,06 kg), môže sa pochváliť väčším displejom s uhlopriečkou 33,7 cm (13,3”). Ľahučké telo notebookov VAIO Pro má špecifickú povrchovú úpravu a je vyrobené z jednosmerných uhlíkových vlákien, ktoré sú o 50 % ľahšie a o 25 % pevnejšie než hliník. Napriek nízkej hmotnosti však ponúkajú vysoký výkon, a to vďaka procesoru Intel Core 4. generácie. Navyše v sebe ukrývajú výkonný operačný systém Windows 8, ktorý zvládne aj tie najnáročnejšie úlohy. Oba modely VAIO Pro tak udržia krok aj s človekom, ktorý potrebuje mať vždy po ruke najvyšší výkon. Dotykový Full HD displej, s unikátnou technológiou pre mobilné zariadenia TRILUMINOS Display for mobile, sa stará o krajšie farby pri prehrávaní videosúborov, fotografií či prezentácií. Ostrejší prirodzený obraz plný sýtych realistických farieb očarí oko každého užívateľa.

Komfortné používanie
Elegantná podsvietená klávesnica sa po otvorení notebooku mierne nakloní, čím umožňuje pohodlné písanie cez deň i v noci. Klávesy majú vysoký zdvih a dostatočne veľké medzery, čo je ideálne pre rýchle bezchybné písanie. Navyše, plocha pre dlane plynulo klesá k povrchu stola a tým eliminuje záťaž pre zápästia. Pohodlná je aj práca bez napájania. Model Sony VAIO Pro 13 vydrží na batérii 8 hodín a model VAIO Pro 11 vám bude k dispozícii 11 hodín. V prípade, že potrebujete pracovať bez energie ešte dlhšie, môžete využiť doplnkovú plochú batériu, ktorá zdvojnásobí výdrž notebooku. Pri modeli VAIO Pro 13 to znamená 18 hodín a model VAIO Pro 11 dokonca vydrží neuveriteľných 25 hodín. To je dostatočná výdrž na akúkoľvek prácu či cestu. Všetkých, ktorí radi pozerajú na svojom notebooku filmy alebo počúvajú hudbu, poteší špičkové ozvučenie. Režim Clear Audio+ ponúka štyri predvoľby, ktoré prispôsobia podanie zvuku požadovanému štýlu. Integrovaná NFC technológia automaticky spáruje notebook s NFC kompatibilnými reproduktormi či slúchadlami. Pri počúvaní obľúbenej hudby vás tak už nebudú rušiť žiadne zbytočné káble.

Nemáte v dosahu Wi-Fi signál, alebo s ním máte problém? Pomocou Wi-Fi routera, napájaného z AC adaptéra, zmeníte pevné sieťové pripojenie Ethernet na vlastný mobilný prístupový bod. Stačí ho len pripojiť a vlastná Wi-Fi sieť vám bude ihneď k dispozícii. Bezdrôtovo je možné naraz pripojiť až päť smartfónov či tabletov – takže signál môžu zdieľať všetky vaše zariadenia naraz.

Nové notebooky Sony VAIO Pro budú na slovenskom trhu dostupné od konca júna za cenu od 1 199 EUR.

ax

Najatraktívnejšie vianočné darčeky od Samsungu O2 tento rok prispieva k Vianociam zákazníkov. Získať môžu výhodnejšie nielen paušály, či domáci internet, ale aj atraktívne zariadenia

Z kategórie Informačné technológie