25. októbra 2016 Nezaradené od PRservis.skSITA Diskusia()

DOPRAVA: ZSSK pridá 30 posilových vlakov a dva mimoriadne rýchliky

vyšlo aj v EKO

BRATISLAVA 25. októbra (SITA) – Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) pred a počas Sviatku všetkých svätých pridá celkovo 30 posilových vlakov a dva mimoriadne rýchliky. Ako štátny osobný vlakový dopravca dnes informoval, od štvrtka 27. októbra do utorka 1. novembra vypraví dva posilové vlaky kategórie EuroCity, 14 rýchlikov (R), 10 regionálnych rýchlikov (RR), dva expresy (Ex) a štyri regionálne expresy (REX).
„Najviac vlakov (12) pôjde v nedeľu 30. októbra a v utorok 1. novembra (10), keď ZSSK očakáva najväčší záujem cestujúcich, najmä v smere z východného Slovenska do Bratislavy,“ priblížil odbor komunikácie ZSSK. Okrem dvoch mimoriadnych rýchlikov cestovné poriadky posilových vlakov sú zverejnené v platnom grafikone 2015/2016 na portáli slovakrail.sk.
Mimoriadne rýchliky pôjdu medzi Bratislavou a Košicami. Tieto vlaky budú zložené z desiatich vozňov 2. triedy, do ktorých je možné zakúpiť si miestenky. Mimoriadny rýchlik R 11609 má v piatok 28. októbra odchod z Bratislavy o 13:34 a príchod do Košíc o 19:45. Mimoriadny rýchlik R 11610 bude v utorok 1. novembra odchádzať z Košíc o 14:19 a do Bratislavy príde o 20:23.
„Posilnené o ďalšie vozne budú aj vybrané pravidelné vlaky kategórií Ex, R, RR, REX a osobné vlaky,“ dodala ZSSK. Štátny dopravca odporúča zakúpiť si včas miestenky vzhľadom na zvýšený záujem o cestovanie a zabezpečenie si miesta na sedenie.
Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. vznikla ako samostatný osobný dopravca začiatkom roku 2005. Je jedným z troch nástupníckych podnikov bývalých jednotných železníc, má základné imanie 212,44 mil. eur. Jej jediným akcionárom je štát v zastúpení Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

mt;be

50 % zľava na vlak: Cestujte so ZSSK na Profesia days Slávnostné otvorenie v Chomutove: Jungheinrich oficiálne otvára svoj nový závod v Českej republike

Z kategórie Nezaradené