7. júna 2013 PR správyInformačné technológie od PRservis.skSITA Diskusia()

Dell vyrobil dátové centrum, ktoré sa zmestí pod stôl

BRATISLAVA 7. júna – Spoločnosť Dell v rámci podujatia Enterprise Forum predstavila nové riešenie špeciálne vyvinuté pre segment malých a stredných podnikov. Systém konvergovanej infraštruktúry Power Edge VRTX by mal priniesť všetky výhody moderných technológií, ako je cloud, virtualizácia a škálovateľnosť do prostredia malých firiem, ktoré sú citlivé najmä na výšku a návratnosť investícií a jednoduché spravovanie IT systémov.

Väčšina z dnes používanej IT infraštruktúry bola totiž projektovaná pre veľké podniky a neodráža dostatočne potreby malých a stredných firiem a firemných pobočiek. Power Edge VRTX obsahuje súčasti konvergovanej infraštruktúry používanej vo veľkých firmách v zariadení veľkosti pracovného počítača. Malým firmám by tak mal priniesť napríklad o 86 % menej káblov potrebných pre zapojenie systému, podstatne kratší čas strávený nad inštaláciu jednotlivých prvkov infraštruktúry a jednoduchšiu správu vďaka špeciálne navrhnutému nástroju Dell Open Manage

„Inovácie, ktoré prináša Dell, sú inšpirované požiadavkami a spätnou väzbou od našich zákazníkov. Snažíme sa pretavovať každodennú biznis realitu aj do našich nášho videnia modernej IT architektúry. Každý typ podnikania si vyžaduje špecifický prístup. Riešenia jednej veľkosti sú pre dnešný biznis takpovediac primalé. S PowerEdge VRTX sme naše portfólio skompletizovali tak, že máme pripravené riešenie pre dátové centrá aj firmu s piatimi zamestnancami,“ povedal Ondrej Bačina, Enterprise Brand Manager spoločnosti Dell. „Malá spoločnosť v Spojených štátoch môže v našich končinách patriť k veľkým hráčom na trhu. Preto je Power Edge VRTX šité na mieru tunajším firmám a zahraničným pobočkám. Myslíme si, že sa nám podarilo vytvoriť produkt, ktorý bude v enterprise segmente znamenať rovnakú revolúciu, ako tablet medzi zariadeniami pre koncového užívateľa.“

Biznis predpoveď spoločnosti IDC pre roky 2013 až 2016 ukazuje, že výdavky na konvergované systémy by mali v rozpätí rokov 2011 – 2016 rásť ročným tempom až 54 %. Okrem veľkých podnikov budú postupne na konvergované systémy presedlávať aj ich menšie zahraničné pobočky a obchodní partneri. Tento segment zákazníkov si však podľa analýzy vyžaduje osobitý prístup a riešenia.

ax

Dvadsať poschodí spoločne pešo po každom obede, turistické oddiely či psychoterapia online. Union prináša zamestnávateľom ocenenia a inšpiráciu Projekt Henkel Slovensko Ladies Club vyhral ocenenie HRinšpirácia

Z kategórie Informačné technológie