8. októbra 2013 PR správyInformačné technológie od PRservis.skSITA Diskusia()

DATALAN rozširuje pôsobenie v zdravotníctve

BRATISLAVA 8. októbra – Spoločnosť DATALAN, popredný poskytovateľ IT riešení a služieb na slovenskom trhu, preberá Divíziu nemocničných informačných systémov (NIS) od spoločnosti PCS Bratislava. Rozširuje tak svoje pôsobenie i odborné kompetencie v oblasti zdravotníctva.

„IT vnímame ako jeden z nosných prvkov rozvoja zdravotníctva. Aj preto sme sa rozhodli investovať do technológií, ktoré pomôžu pacientom, zdravotníkom i nemocniciam,“ komentuje novú akvizíciu DATALANu Michal Klačan, člen predstavenstva spoločnosti DATALAN.

Cieľom DATALANu je priniesť do oblasti zdravotníctva inovatívne riešenia, ktoré pomôžu jednotlivým subjektom racionalizovať medicínske procesy a zvýšiť kvalitu, efektivitu a bezpečnosť poskytovanej zdravotnej starostlivosti.

Akvizíciou rozšíril DATALAN portfólio svojich služieb o komplexný informačný systém PCS*CARE®, čím získal nové kompetencie a spolu s novými kolegami aj niekoľkoročné skúsenosti a znalosti v oblasti medicínskych procesov.
PCS*CARE® je otvorený, modulárny informačný systém vytvorený špeciálne pre potreby zdravotníckych zariadení, s cieľom zefektívniť poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Predstavuje súbor aplikácií, technológií a služieb dodávaných ako komplexné riešenie, určené pre evidenciu, vyhodnocovanie a racionalizáciu medicínskych a ekonomicko-prevádzkových procesov zdravotníckych zariadení.

Podľa prieskumu, ktorý spoločnosť DATALAN zrealizovala v sektore zdravotníctva, je prioritou zdravotníckych IT manažérov implementácia nových informačných systémov a aktualizácia, resp. rozšírenie funkcionality tých súčasných. Majú záujem zvyšovať efektivitu a kvalitu využívanej infraštruktúry, a do budúcna plánujú modernizovať nielen vybavenie, ale najmä služby. „Inovácie v zdravotníctve sú nevyhnutné,“ zdôraznil Miroslav Novák, manažér pre rozvojové projekty, ktorý je v spoločnosti DATALAN zodpovedný za túto oblasť. „Vďaka nášmu know-how, skúsenostiam a technologickým možnostiam dokážeme ponúknuť riešenia, ktoré proces modernizácie v slovenskom zdravotníctve výrazne podporia.“

O spoločnosti DATALAN, a. s.
Spoločnosť DATALAN pôsobí na slovenskom trhu od roku 1990 a v súčasnosti je popredným poskytovateľom informačných technológií na Slovensku a v okolitých krajinách. Dôkazom toho je ocenenie IT firma roka, 3. miesto v kategórii Firma roka TREND TOP 2010 a najvýznamnejšie partnerské ocenenia medzinárodných IT spoločností. Hlavnými oblasťami pôsobenia spoločnosti DATALAN sú infokomunikácie, softvér, outsourcing a cloud. Vďaka skúsenému tímu odborníkov, ktorí sú držiteľmi viac než 600 platných odborných certifikátov, spoločnosť úspešne zrealizovala mnohé rozsiahle projekty v oblasti správy dokumentov a informácií, riadenia procesov a spolupráce, optimalizácie IT infraštruktúry, outsourcingu IT a dodávok hardvéru. Prioritou spoločnosti DATALAN je zodpovedné podnikanie a kvalita poskytovaných riešení a služieb, čo potvrdzujú aj európske certifikáty manažérstva kvality ISO 9001:2009, ISO 14001:2005, OHSAS 18001:2009 a ISO/IEC 27001:2006.

ax

Firmy od technológií očakávajú efektivitu, zákazník pozitívnu skúsenosť Viac ako tretina detí na Slovensku by ocenila vzdelávanie v oblasti technológií

Z kategórie Informačné technológie