87765_logo_cjs 676x378.jpg
3. júla 2018 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

COOP Jednota Slovensko deklarovala SPPK zastúpenie slovenských výrobkov na úrovni 70%

BRATISLAVA 3. júla 2018 – V nadväznosti na júnový členský vstup COOP Jednoty Slovensko do Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) sa uskutočnilo oficiálne stretnutie jej predstaviteľov.
COOP Jednotu Slovensko zastupovali generálny riaditeľ, Ján Bilinský a  vrchný riaditeľ obchodnej sekcie, Branislav Lellák, Slovenskú poľnoshopodársku a potravinársku komoru reprezentoval jej podpredseda pre potravinásrtvo, Marián Šolty.

Predmetom spoločného stretnutia bola vzájomná dohoda o podpore slovenských prvovýrobcov, kde COOP Jednota Slovensko deklarovala  SPPK zastúpenie slovenských výrobkov na úrovni 70%. Uvedené percento je evidované z predajných dát, čím potvrdzuje skupina COOP Jednota prvenstvo najväčšieho predajcu slovenských výrobkov na Slovensku. Predstavitelia ďalej diskutovali o možnostiach spolupráce a hľadaní nových ciest pre spoločný rozvoj.

Na stretnutí sa prerokovala aj súčasná situácia v poľnohospodárstve a v potravinárstve, predstavitelia sa dotkli témy navrhovaného zákona o neprimeraných podmienkach, kde spoločne vyslovili obavu z jeho dopadu na slovenskú produkciu a maloobchod.

“Myslíme si, že navrhovaný zákon nebude prínosom do takej miery, ako vyhlasujú jeho tvorcovia. Obávame sa, že zákon prinesie tlak na cenu a dovoz lacnejších prouduktov”, uviedol generálny riaditeľ COOP Jednoty Slovensko, Ján Bilinský.

Odporúčané články

COOP Jednota opäť medzi najlepšie komunikujúcimi inštitúciami Najlepšie komunikujúcou spoločnosťou na Slovensku je stále Lidl

Z kategórie Slovensko

Zavrieť