21. októbra 2016 PR správyKultúra od PRservis.skSITA Diskusia()

CompanyArt Seniorvillu

BRATISLAVA 21. októbra 2016 – Minigaléria CompanyArt, ktorá pravidelne vystavuje diela známych i začínajúcich umelcov, pripravila pre klientov Seniorville v Jabloňovom naozajstnú umeleckú výstavu so všetkým, čo k takejto výstave patrí.

V rámci projektu Galéria na výlete, po dohode s maliarom pánom Petrom Hargašom, sme jeho výstavu Farby Bratislavy presunuli z výstavných priestorov na bratislavských Palisádach do priestorov Seniorville v Jabloňovom. Naši seniori si tak môžu tohtoročnú jeseň vychutnať aj vizuálne krásnym zážitkom pri prechádzaní sa po všetkých priestoroch Seniorville a vnímaní nádherných plných farieb a scenérií zachytených na vystavených obrazoch.

Foto: Seniorville 13. októbra 2016 sme výstavu oficiálne otvorili veľmi milou vernisážou za účasti umelca a jeho vzácnej pani manželky, ktorá je súčasne aj manažérkou diela pána Petra Hargaša. Pán Hargaš v spoločenskej miestnosti zaplnenej do posledného miesta rozprával o tom, ako sa k maľovaniu dostal, čo ho láka k výtvarnému prejavu, aké témy ho oslovujú, tiež aké techniky používa a čo – to prezradil aj o svojich múzach. Počas celého rozprávania si mohli naši seniori na veľkoplošnom plátne prezerať aj ďalšie obrazy pána Hargaša a utvoriť si tak predstavu o rozsahu jeho tvorby. Rozprávanie bolo popretkávané súčasnou hudbou: Hannah Brighton (spev) a Jakub Hantabál (akustická gitara), žiaci ZUŠ Ľudovíta Rajtera z Bratislavy, predniesli skladby Jany Kirschner, Adele, ako i vlastnú tvorbu a boli ocenení vrelým potleskom publika. A naši seniori neváhali všetkých účinkujúcich zasypať zvedavými otázkami.
Pán Hargaš v závere vernisáže venoval jeden zo svojich obrazov klientom Seniorville.
Ako poďakovanie, naši seniori venovali umelcovi pieseň, ktorú pod dohľadom sociálnej sestry Vierky nacvičili v „tajnom speváckom krúžku“ a za sprievodu Vierkinej gitary aj zaspievali. Prekvapenie, ako má byť: nádherné, dojemné …
Obraz visí na čestnom mieste nad krbom v spoločenskej miestnosti.
Ďakujeme pánu Hargašovi za tento darček. Veľmi si to vážime!

S pánom Hargašom a jeho manželkou sme po prípitku a malom raute (naše skvelé pani kuchárky naozaj zaexcelovali dvojakou štrúdľou a lahodnými pagáčikmi – veľmi ďakujeme!) ešte dlho diskutovali o vernisáži, vystavených obrazoch, či len tak – o živote.

Skvelé je, že pán Hargaš ponúkol našim klientom zorganizovanie workshopu v rámci arteterapie, ktorá je u nás v Seniorville veľmi obľúbená. Takže 24. októbra sa seniori znova stretnú s umelcom, tentoraz v našej dielničke, ktorá sa zmení na ateliér, a pod odborným vedením pána Hargaša si vyskúšajú odhaliť svoje skryté umelecké vlohy.

Nádherné farebné obrazy zaradené do cyklu s názvom Farby Bratislavy pána Petra Hargaša si môžeme užiť do konca novembra 2016. Výstava v priestoroch Seniorville v Jabloňovom je prístupná okrem našich seniorov a ich návštevám aj širokej verejnosti a to každý štvrtok v čase od 15. do 17. hodiny.
Srdečne pozývame!

CompanyArt, organizátor zýstavy, je charitatívny projekt WBA holdingu, ktorého členom je aj Seniorville – sieť zariadení pre seniorov na Slovensku. Company Art sa venuje podpore vzdelávania, umenia, športu a rozvoja osobnosti a to formou minigalérie s výstavnými priestormi na bratislavských Palisádach a vlastnej vydavateľskej činnosti. Finančné prostriedky, ktoré CompanyArt získa z predaja vystavených umeleckých diel, zbierok, či z darov, sú určené na pomoc deťom a občanom, ktorí sa ocitli v náročných životných situáciách.
www.companyart.eu

tk

Bebbo – mobilná aplikácia UNICEF pre rodičov detí od 0 do 6 rokov Obchodníkom roka s drogériou a parfumériou je opäť dm drogerie markt

Z kategórie Kultúra