24. marca 2016 PR správyKultúra od PRservis.skSITA Diskusia()

Čo by sa stalo, ak by sa vrátil vodca?

A je tu zas – úspešné filmové spracovanie knižného bestselleru prichádza do slovenských kín. Takmer sedemdesiat rokov po neslávnom odchode sa Adolf Hitler prekvapene prebudí v dnešnom Berlíne. A prvá bilancia jeho novej situácie nie je radostná. Vojna skončila porážkou, jeho politická strana neexistuje a chýba mu milovaná Eva Braunová. Hitler „svoje“ mesto takmer nespoznáva. Berlín je plný cudzincov a v Nemecku namiesto neho vládne žena – akási Angela Merkelová. A je tu zas si nenechajte ujsť. V kinách od 31.marca.

Po prvotnom šoku sa Hitler rýchlo aklimatizuje a nadväzuje kontakt s niektorými obyvateľmi dnešného Berlína. Hitler začne novú kariéru v neznámom svete vďaka televízii. Síce nie vo funkcii vodcu národa, ale ako komik. A to vďaka tomu, že ho považujú za perfektného imitátora seba samého. Pretože svoje názory nemení, sú jeho vystúpenia politicky veľmi nekorektné. Postupne sa stáva nielen televíznou hviezdou s vlastnou reláciou, ale jeho vystúpenia na verejnosti získavajú veľkú sledovanosť aj vďaka internetu. Na svojich cestách po Nemecku sa stretáva s mnohými ľuďmi a niektorých z nich jeho názory na dnešnú situáciu nešokujú. Skôr naopak. Führer začína mať iné ambície, než len byť zábavným komikom. Jeho ambície boli predsa vždy oveľa vyššie…

Román A je tu zas spisovateľa Timura Vermesa dominuje v rebríčku bestsellerov, dodnes sa ho predalo vyše milión výtlačkov. Teraz sa táto satira dočkala aj filmového spracovania v réžii Davida Wnendta (Vlhké miesta). Do hlavnej role obsadil skvelého Olivera Masucciho, ktorému sekunduje u nás tiež populárny Katja Riemann (Fakjú pán profesor 1 a 2).

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=E0DGiXkqvKY

tk

Ovládnite svetlo u Vás doma Výluky z poistenia v čase nepokojov

Z kategórie Kultúra