25. apríla 2012 PR správyKultúra od PRservis.skSITA Diskusia()

BRATISLAVA: Flóra ponúkne netradičnú show aj rituály v štýle Kung-fu

BRATISLAVA 25. apríla – Od štvrtku do nedele sa uskutoční už 33. ročník populárnej výstavy kvetov Flóra 2012. Priestory bratislavskej Incheby tak obsadí takmer 200 vystavovateľov zo Slovenska, Talianska, Maďarska, Rakúska, Česka, Poľska a Nemecka.

Okrem samotnej výstavy je pre návštevníkov pripravený aj bohatý sprievodný program. Môžu odhaliť tajomstvo úspešného pestovania muškátov či si pozrieť niekoľko floristických show v podaní špičkových slovenských a českých floristov.

„Prvý krát v histórii Flóry sa návštevníci v sobotu o 15:00 v sprievodnom programe v hale B1 dozvedia viac aj o Zelenine a jej ochrane pred škodcami,“ povedala organizátorka výstavy Ing. Katarína Kullová.

Počas celej výstavy budú prebiehať v hale B aj nevšedné ukážky Nitrianskej bonsajovej školy, ktorá predvedie rôzne spôsoby tvarovania bonsajov a zasvätí záujemcov do princípov estetiky bonsajov a predvedie im súlad stromu a misky.

Atmosféru ďalekej Ázie ešte zvýrazní Čajovňa dobrých ľudí, ktorá predvedie špeciálne čajové čínske rituály v Kung-fu štýle. Záujem bude určite aj o ochutnávku čajov z Japonska, Taiwanu , Číny a nových jarných čajov z Himalájí či prezentáciu moderných i historických čajových kanvičiek.

Najväčšiu pozornosť bude isto pútať víťazná expozícia výstavy, o ktorej rozhodne odborná porota v zložení Ing.arch.Karol Kállay, Ing.arch.Karol Kallay ml., Ing.arch. Jozef Kaliský, Ing.arch. Branislav Kaliský a Bedrich Schreiber.

Návštevníci si budú môcť pozrieť aj súťaž vo viazaní a aranžovaní kvetov na tému Pieta.

Informácie: KULLA, Záhradné centrum, Trnavská cesta 100 (pri Martinskom cintoríne), tel. 0903 701 486, mail: info@kulla.eu, http://www.kulla.eu

yv

Odporúčané články

Ekologické trhovisko oslávilo vo štvrtok 14. júna svoje 5. narodeniny. Aj tento rok sa súťažilo o bicykel Oplatí sa výber z bankomatu alebo zmeniť peniaze v banke?

Z kategórie Kultúra

Zavrieť