13. júna 2017 PR správyKultúra od PRservis.skSITA Diskusia()

Biodiverzitu priblížila deťom interaktívna výstava

Bratislava, 13.6.2017 – Viac ako 520 žiakov z 10 základných škôl navštívilo interaktívnu výstavu s názvom „Biodiverzita a voda“, ktorá sa konala pri príležitosti Medzinárodného dňa biodiverzity na konci mája 2017 v DK Zrkadlový háj v Petržalke, Bratislave. Určená bola hlavne žiakom 1. až 7. ročníka základných škôl. Skupina Veolia Energia na Slovensku v spolupráci so Stredoslovenskou vodárenskou prevádzkovou spoločnosťou, a. s. a DAPHNE – Inštitútom aplikovanej ekológie pripravila pre žiakov praktické experimenty, pútavý odborný výklad a bohatú diskusiu moderovanú odborníkmi na prírodnú rozmanitosť.

„Výstava Biodiverzita a voda splnila svoj cieľ a to názorne ukázať žiakom fungovanie biotických a abiotických činiteľov v krajine. Na modeloch krajiny mohli žiaci pochopiť kolobeh vody v prírode, druhovú rozmanitosť rastlín a živočíchov pred zásahom človeka, ale aj po jeho zásahu,“ uviedla Martina Gurňáková zo ZŠ Gessayova. „Žiaci mali možnosť priamo vyskúšať niektoré aktivity, súvisiace s prírodným prostredím a s vodou. Upútali nás i plagáty umiestnené v priestoroch výstavy. Zaujali nás neuveriteľné zaujímavosti zo života hmyzu i vtákov,“ doplnila Gabriela Hudecová zo ZŠ Pankúchova.

Viera Šefferová Stanová, zástupkyňa riaditeľa DAPHNE, verí, že ak deti objavia a pochopia unikátnosť prírody, sami prispejú k tomu, aby sme sa k nej chovali šetrne. Dodala, že : „Využitím interaktívnych prvkov a modelov krajiny mali deti možnosť priameho zážitku ovplyvňovania biodiverzity v krajine. Spolu s deťmi sme hľadali riešenia na to, aby bolo v krajine miesto nielen pre človeka, ale aj pre rastliny a živočíchy.“

„Ohľaduplné správanie sa voči životnému prostrediu je jedným zo základných princípov našej spoločnosti a programom zameraným na podporu biodiverzity venujeme veľkú pozornosť. Výstavou „Biodiverzita a voda“ sme chceli priblížiť tému prírodnej rozmanitosti a dôležitosť jej ochrany hlavne školákom,“ dodala Slavomíra Vogelová, riaditeľka komunikácie a marketingu skupiny Veolia na Slovensku.

Vzdelávací projekt ECO TOUR odštartoval svoj 11. ročník Európska komisia schválila nové ESG štandardy od roku 2024. Peter Vaško z Grant Thornton odporúča, aby firmy začali zbierať ESG dáta čím skôr

Z kategórie Kultúra