94070_billa miloslavov 68 676x451.jpg
27. októbra 2020 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

BILLA podáva v kritickom období pomocnú ruku ľuďom z kultúry

27.10.2020 – Spoločnosť BILLA podáva pomocnú ruku ľuďom pôsobiacim v slovenskej kultúre. Prostredníctvom čiastočných úväzkov im umožní preklenúť kritické obdobie spôsobené pandémiou, počas ktorého ostali tisíce ľudí z kultúrnej obce bez príjmu. Zákazníci BILLA možno stretnú v žlto-červených farbách okrem osvetľovačov, kamerových technikov či zvukárov aj niektoré známe osobnosti kultúrnej scény.

Prvá vlna pandémie ochorenia COVID-19 a s ňou súvisiace nevyhnutné opatrenia zanechali v slovenskej kultúre spúšť. Ľudia pracujúci v tomto segmente sa z nej začali zviechať iba nedávno. Druhá vlna však mnohým z nich znemožnila ďalej pracovať. Svoje rezervy veľa z nich vyčerpalo počas prvej vlny. Najsilnejším hlasom, ktorý sa v súčasnosti v prospech umelcov angažuje, je režisér Nikita Slovák. On sám ostal od marca bez príjmu, rovnako ako tisíce ďalších jeho kolegov z branže. Aj v mene ostatných sa obrátil na spoločnosť BILLA, aby celej kultúrnej obci sprostredkoval možnosť, ako preklenúť kritické obdobie.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

BILLA ponúkne svoje voľné pracovné miesta, ľuďom pôsobiacich v kultúre. Ide prioritne o obslužný personál, osvetľovačov, kamerových technikov či zvukárov. „Kultúra, to nie sú iba známi herci a speváci, ale tisíce ľudí, ktorí musia pripraviť scénu, nastaviť zvuk, spracovať video, napísať scenár, natiahnuť káble, navrhnúť a ušiť kostýmy, postaviť koncertné pódiá a podobne. Práca v kultúre bola vždy trochu neistá, ale viacerým už dochádzajú aj posledné rezervy, a ešte väčšiemu počtu ľudí sa už celkom minuli. Ďakujeme, že BILLA mnohým z nás a našim rodinám pomôže prekonať ťažké časy,” povedal režisér Nikita Slovák.

Zákazníci BILLA možno stretnú v žlto-červených farbách okrem osvetľovačov, kamerových technikov či zvukárov aj niektoré známe osobnosti kultúrnej scény. Obsadzovať budú najmä pozície v dennom aj nočnom dokladaní tovaru, nájdete ich za pokladňou, či v pekárni. „Sme radi, že môžeme takouto formou pomôcť slovenskej kultúre. Verejnosť často vníma najmä ľudí vo svetle reflektorov a až táto kríza ukázala aj ľudí za oponou. Sme si istí, že do kolektívov v predajniach BILLA rýchlo a ľahko zapadnú. Poskytneme im zaškolenie i ľudskú podporu, aby zvládli prácu v obchode v čase koronakrízy čo najlepšie,“ uzavrel Peter Lackó, vedúci oddelenia ľudských zdrojov spoločnosti BILLA.

Informačný servis

Blíži sa Deň matiek. Pripravme im raňajky ako pre kráľovnú Žiaci sa po dlhom čase vrátili do škôl. BILLA rodičom radí, ako deťom pripraviť výživnú desiatu či zdravý olovrant

Z kategórie Slovensko