90256_skoliace stredisko_billa_01 676x451.jpg
26. marca 2019 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

BILLA otvorila nové tréningové centrum v Košiciach

KOŠICE 26. marca 2019 – V obchode sú najdôležitejšou konkurenčnou výhodou ľudia. Uvedomuje si to aj spoločnosť BILLA a každoročne zvyšuje objem investícií do vzdelávania a zvyšovania kvalifikácie svojich zamestnancov. Dôkazom toho je aj vybudovanie nového tréningového centra, ktoré bolo otvorené v Košiciach na ulici Trieda KVP 1. „Tréningové centrum v Košiciach je našim najmodernejším zariadením zameraným na preškoľovanie nových aj dlhoročných zamestnancov. Prvé tréningové centrum sme otvorili v Bratislave ešte v roku 2015 a po výborných výsledkoch, ktoré nám prináša, sme sa rozhodli otvoriť druhé na opačnej strane republiky. Školeniami prejdú všetci noví zamestnanci, pretože nám záleží na tom, aby popri odbornej pripravenosti všetci v našom tíme vyznávali aj rovnaké hodnoty a princípy práce. Všetky školenia a certifikácie sú realizované s jedným cieľom – neustále zvyšovať kvalitu našich služieb a urobiť všetko pre naplnenie potrieb zákazníkov,“ povedal pri príležitosti otvorenia BILLA tréningového centra v Košiciach generálny riaditeľ Dariusz Bator.

Noví kolegovia, ktorí prichádzajú do BILLA, absolvujú školenia v trvaní niekoľkých dní. V úvode sa školitelia zameriavajú na hodnoty spoločnosti a pravidlá prístupu k zákazníkom. Neskôr prejdú aj na tréning odborných zručností, pravidiel v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci,  hygienických štandardov HACCP a ďalších zásad pri práci s potravinami. V ďalších dňoch absolvujú zamestnanci špecializované školenia pre konkrétnu pozíciu, na ktorej budú pracovať – špeciálne školenia získajú najmä pekári, vedúci servisu, či predavačky a predavači na oddelení lahôdok. Kolegyne a kolegovia na odborných a riadiacich pozíciách rovnako absolvujú školenia, ktoré sú dôležité pre výkon ich práce. V ich prípade pribúdajú najmä certifikácie a školenia v oblasti HR, financií, kvality a manažmentu.

Nové tréningové centrum v Košiciach sa rovnako ako tréningové centrum v Bratislave zapája do duálneho vzdelávania. Tréningové centrum Bratislava sa už aktívne zapojilo do projektu duálneho vzdelávania a tak tieto priestory patria pravidelne študentom, ktorí sa rozhodli pre kariéru v obchode.  V Košiciach má BILLA už dnes jedného dualistu, ktorý pôsobí na certifikovanej predajni v Košiciach nad Jazerom. Otvorením nového centra v Košiciach sa spoločnosť ešte viac otvára mladým ľuďom „Veľmi nás teší záujem mladých ľudí o prácu v obchode. Duálne vzdelávanie, aktuálne najmä v odbore obchodný pracovník a skladový operátor, prináša mladým ľuďom nielen istotu zamestnania a zaujímavého mzdového ohodnotenia, ale aj ďalšie výhody. Študentky alebo študenti dostávajú príspevky na stravu, ubytovanie, či cestovanie a už počas štúdia môžu zarábať. Po úspešnom skončení školy môžu pokračovať v práci v známom prostredí spoločnosti, kde absolvovali vzdelávanie. V prípade Billy si môže každý z nich vybrať pôsobisko v niektorej zo 150 predajní po celom Slovensku. Získa tak prácu v tej časti Slovenska, ktoré si vyberie za svoj domov,“ doplnil Dariusz Bator.

Pevnejšie zdravie už pre 3 200 detí. Obľúbená sieť supermarketov je aj dobrým susedom Spoločnosť DODO rozviezla v roku 2023 viac ako 6 miliónov objednávok a zaznamenala doposiaľ najvyšší obrat

Z kategórie Slovensko