Screenshot_669.jpg
Marc Piollet, dirigent. Foto: Slovenská filharmónia
17. apríla 2018 PR správyKultúraHudba od PRservis.skSITA Diskusia()

Bernstein a Mahler v interpretácii Wiener Jeunesse Orchester

BRATISLAVA 17. apríla 2018 – V rámci cyklu JUNIOR privítame v bratislavskej Redute hosťujúce mládežnícke teleso z Rakúska –  Wiener Jeunesse Orchester.   Program koncertu je zostavený z diel Leonarda Bernsteina a Gustava Mahlera.  Koncert sa uskutoční v stredu 18. apríla o 18.00.

Mládežnícky orchester Wiener Jeunesse Orchester (WJO) vznikol  v roku 1987 z iniciatívy prvého umeleckého vedúceho, svetoznámeho rakúskeho dirigenta  Manfreda Honecka.  Členmi symfonického telesa sú poslucháči rakúskych hudobných stredných a vysokých škôl vo veku  od 18 – 26 rokov. Od roku 1989 prevzal umelecké vedenie orchestra Herbert Böck. Mládežnícky orchester  výrazne prispieva k rozvoju a vzdelávaniu mladých hudobníkov v Rakúsku.  WJO pravidelne účinkuje v rakúskych koncertných sálach – vo   viedenskom Konzerthause,  Musikvereine,  na festivaloch ako  Wiener Festwochen, Klangbogen Wien, Salzburger Festspiele…

V rámci pravidelných turné  orchester koncertuje po celej Európe. Vďaka umeleckému zanieteniu jeho členov si WJO získal vynikajúcu povesť ako pred-profesionálny mládežnícky orchester a predstavuje výnimočný prínos v podpore orchestrálneho dorastu v Rakúsku.

Repertoár WJO siaha od  klasicizmu,  romantizmu až po súčasnú hudbu a častokrát v svojich programoch premiérovo uvádza diela  rakúskych skladateľov.

V bratislavskej Redute sa predstavia členovia Wiener Jeunesse Orchester v stredu 18. apríla 2018. Program koncertu je zostavený z diel Leonarda BernsteinaGustava Mahlera. Na úvod zaznie Suita z operety Candide (arr. Harmon) Leonarda Bernsteina, nasledovať budú dve Mahlerove dielaPäť piesní na texty F. Rückerta, v interpretácii mezzosopranistky Sophie RennertSymfónia č. 5 cis mol Gustava Mahlera. Mládežnícky orchester sa predstaví pod taktovkou Francúza Marca Piolleta.

Odporúčané články

Apríl so šéfdirigentom Jamesom Juddom Vladimir 518 vystúpi na Slovensku