88152_thinkstockphotos 679784980 676x451.jpg
12. júna 2018 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Americké sankcie voči Iránu sa firmy Chirana T. Injecta nijako nedotýkajú

STARÁ TURÁ 12. júna 2018 – Americký tlak na sankcie voči Iránu nemá žiadny vplyv na podnikanie slovenskej firmy Chirana T. Injecta, ktorá vyrába v Starej Turej zdravotnícky materiál (lancety a zdravotnícke ihly). Medializované informácie, že Chirana zo Starej Turej bude mať problémy kvôli sankciám voči Iránu, sa podľa vyjadrenia vedenia firmy Chirana T. Injecta netýkajú tejto spoločnosti.

„Chirana T. Injecta je naopak nastavená na expanziu výroby. Po takmer štyroch rokoch sme získali certifikáty na nové výrobky – ihly na vákuový odber krvi, inzulínové ihly pre automatické inzulínové dávkovače, nové striekačky pre dávkovanie cez perfúzne pumpy a nové striekačky pre využitie v hemodialyzačných aparátoch“ povedal generálny riaditeľ firmy Teodor Lysák a dodal, že žiadna podobne sofistikovaná výroba v oblasti zdravotníckeho materiálu na Slovensku doteraz nebola.

Podľa Lysáka je dnes Chirana T. Injecta nastavená na zásadnú expanziu, pretože tieto nové výrobky, ktorých certifikáciu dosiahla jej umožňujú prenikať aj na trhy, kde doteraz nepôsobila.

V roku 2018 chce Chirana T. Injecta zaviesť výrobu nových produktov na tri smeny a zvýšiť počet zamestnancov zo súčasných 350 na 410. Firma totiž eviduje veľký záujem o svoje nové výrobky.

„Chirana T. Injecta podniká na trhu, ktorý nie je ovplyvnený sankciami a nebude ovplyvnený ani začínajúcou sa obchodnou vojnou medzi USA a zvyškom sveta. Sme naopak veľmi stabilný a tým pádom aj dobrý a spoľahlivý zamestnávateľ pre našich ľudí“, zdôraznil na záver Teodor Lysák.

Podpora pre školy, seniorov či kultúru. Zákazníci rozhodli, ako Tesco rozdelí 170-tisíc eur Chcete pod stromček darovať niečo originálne? Darujte krypto poukážky!

Z kategórie Slovensko