Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
12. januára 2016 PR správyKultúra od PRservis.skSITA Diskusia()

Ako vám pomôže 160 gramová diéta?

Ak vám lekár predpíše 160 gramovú diétu, môžete denne zjesť naozaj len 160 gramov sacharidov. Na čo je však dobrá? A kto ju musí a kto môže držať?

Krisztina Vrábel sa pred dvomi rokmi dozvedela, že trpí inzulínovou rezistenciou. Zrazu od diabetikov počúvala, akých surovín sa teraz musí vzdať a čo môže i nesmie jesť. Jej vášňou bolo varenie a jedenie, takže veľká rana. Neskôr začala zháňať informácie a naštudovala si nutričné tabuľky. A napokon zistila, že sa naďalej môže tešiť z jedla, len treba zmeniť pár zvykov a

Zostavila tak zbierku chutných, zaujímavých a zdravých receptov 160 gramov sacharidov, pri ktorých si ani neuvedomíte, že sa v niečom obmedzujete. Jej kniha je ideálna pre všetkých ľudí, ktorí sa chcú cítiť vo svojom tele dobre. Potrebná je pre ľudí, ktorí majú cukrovku alebo problémy s cukrom v krvi.

Treba si dávať pozor na to, aby sme konzumovali jedlá, ktoré obsahujú sacharidy s pomalým uvoľňovaním v črevnej sústave, a preto pomaly a rovnomerne zvyšujú hladinu cukru v krvi. Je dôležité vedieť, že namiesto sacharidov s rýchlym vstrebávaním je možné zjesť sacharidy s pomalým vstrebávaním, opačne sa však nesmie!

Na raňajky konzumujme iba sacharidy s pomalým vstrebávaním, na obed a na večeru kombinujme sacharidy s pomalým a rýchlym vstrebávaním (najviac 10% sacharidov na večeru by mali tvoriť sacharidy s rýchlym vstrebávaním). Na desiatu a olovrant môžeme zjesť sacharidy s rýchlym vstrebávaním.

Je to dôležité preto, lebo citlivosť organizmu na inzulín sa počas dňa mení, ráno a večer je zlá, preto vtedy musíme naše telo odbremeniť a je dovolené jesť iba sacharidy s pomalým vstrebávaním. Týmto predídeme rýchlemu a výraznému zvýšeniu hladiny cukru, resp. inzulínu v krvi. V ostatných častiach dňa je citlivosť inzulínových receptorov lepšia, vtedy je možné konzumovať aj sacharidy s rýchlym vstrebávaním.

Recept z knihy 160 gramov sacharidov

Sendvič s losovou nátierkou

Sendvic s lososovou natierkou.jpgIngrediencie na dve porcie: 10 dkg údeného lososa, 20 dkg smotanového roztierateľného syra, 1 dl kyslej smotany, soľ, čierne korenie, 4 krajce (12 dkg) celozrnného chleba, uhorka a zelený šalát podľa chuti.

Lososa nakrájame na slíže. Smotanu rozmiešame s roztierateľným syrom, pridáme lososa a zmes jemne posolíme, okoreníme. Krajce chleba opražíme, naukladáme na ne nakrájanú uhorku, šalátové listy a navrch naložíme lososový krém.

Obsah sacharidov v jednej porcii: 33,3 g

Energia: 560,7 kcal Príprava: 10 minút

PR Servis je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk .

tk

K téme

Nová éra je tu. Samsung predstavil inovatívnu sériu AI televízorov Poistenie onkologických chorôb si volí čím ďalej tým viac klientov, štatistiky dokazujú nárast počtu pacientov s rakovinou

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Kultúra

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.