100628_gettyimages 1362879567 676x451.jpg
16. decembra 2022 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Ako môže ranné cvičenie zlepšiť váš deň

16.12.2022 – Zacvičiť si skoro ráno? Niekomu to môže znieť ako mučenie, najmä ak máte problém vstať ráno z postele. Takisto môže niekomu vyhovovať cvičenie aj neskôr počas dňa. No so začiatkom dňa a ranným cvičením sa spája mnoho výhod.

„Uvedomujem si, že každému z nás vyhovuje niečo iné. Skočiť do ranného cvičenia rovnými nohami určite nie je ten najlepší prístup. Preto zvážte postupné vstávanie každý deň o pár minút skôr, kým sa vám nepodarí zaradiť do rannej rutiny celých 30 minút cvičenia,“ hovorí Samantha Clayton, viceprezidentka pre vzdelávanie a fitness v spoločnosti Herbalife Nutrition.

Tri dôvody, prečo z postele vyskočiť skôr

1. Zdravšia voľba potravín

Keď začnete deň cvičením, je veľká šanca, že sa budete počas dňa aj zdravšie stravovať. Ráno je čas, keď ľudia často siahajú po sladkých potravinách s vysokým obsahom tuku a sacharidov, pretože majú pocit, že im pomáhajú prebudiť sa. Keď začínate deň nezdravým výberom jedla, nielenže pripravujete svoje telo na deň plný výkyvov hladiny cukru v krvi, ale je tu aj väčšia pravdepodobnosť, že v tom budete pokračovať počas celého dňa.

2. Cvičenie dodáva energiu

Prirodzené zvýšenie energie z cvičenia vám pomôže vyhnúť sa konzumácii zbytočných a nezdravých kalórií. Mnohí ľudia po cvičení vedome uprednostňujú čerstvé potraviny. Ranné cvičenie, ktoré vám rozprúdi krv, vám tiež môže dodať pocit väčšej čulosti a pozitívnej nálady.

3. Vyhnite sa zápcham

Ak dochádzate do práce v dopravnej špičke, zvážte možnosť navštevovať posilňovňu v blízkosti kancelárie. Skorý odchod z domu a cvičenie namiesto sedenia v zápche pomôže nielen zlepšiť vašu kondíciu, ale môže tiež výrazne zlepšiť vašu náladu či poskytnúť úľavu od stresu. Ak je ranné cvičenie v posilňovni nad vaše možnosti, vždy môžete zvážiť prechádzku vďaka skoršiemu príchodu do práce.

„Ak začnete deň fyzickou aktivitou, budete sa cítiť lepšie a položíte tým aj základ pre produktívny deň. Najlepšie na tom je, že pozitívne zmeny vďaka rannému cvičeniu môže zaznamenať každý v akomkoľvek veku a fyzickej kondícii,“ dodáva Samantha Clayton.

Autorom článku je Samantha Clayton, viceprezidentka pre vzdelávanie a fitness v spoločnosti Herbalife Nutrition

Tento článok nie je autorským obsahom SITA.sk. Bol dodaný klientom, uverejnený ako platený PR článok.

Veľký prieskum: Slováci podporujú prechod fajčiarov na menej škodlivé produkty Značka Ayvens vstúpila už aj na slovenský trh. Stáva sa najväčším hráčom na trhu udržateľnej mobility

Z kategórie Slovensko