95363_mom gallery_ rychlotest_covid_skypark 676x506.jpg
15. apríla 2021 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

V Bratislave otvorili novú výstavu, ktorá je dostupná aj počas pandémie

15.4.2021 – V čase keď veľká väčšina galérií a umenia na Slovensku zostáva pre pandemickú situáciu nedostupná, sa v priestoroch bratislavského mobilného odberového miesta v SkyParku na Továrenskej ulici otvorila unikátna výstava „MOM gallery”.

Výstava mladého slovenského fotografa Antona Karpitu sprostredkúva umenie zo života mobilných odberových miest (tzv. MOM-iek). Približuje tváre a príbehy ľudí, ktorí kvôli covid-19 stratili prácu a využili svoje schopnosti, aby ju opäť našli na jednom z 18 odberových miestach prevádzkovaných pod značkou rychlotest-covid.sk. Expozícia je pre všetkých dostupná 24 hodín denne a 7 dní v týždni, keďže fotografie sú umiestnené na miestach viditeľných z exteriéru odberového miesta. „Veríme, že ľuďom spríjemníme samotné testovanie, alebo čakanie na výsledok a zároveň poukážeme na zaujímavé ľudské príbehy“ hovorí Lucia Randová z projektu Rýchlotest COVID, ktorý ponúka PCR a AG testovanie.

V rámci výstavy spoznáte kolegov Paliho a Simu, ktorých nielenže spojila láska k medicíne, ale spoločne tvoria aj jeden z najlepších odberových tímov. Dozviete sa napríklad aj to, že do doby vypuknutia pandémie dosahoval Jaroslav úspechy v športe, Andrej servíroval vynikajúce koktaily v tých najlepších bratislavských podnikoch, Milan cestoval po celom svete a písal o tom blogy a Michala živila hudba a koncertoval na mnohých podujatiach.

Je to len zlomok mien z takmer 200 členov tímu Rýchlotest COVID. Každý so zaujímavým príbehom, koníčkami, ako aj predošlými pracovnými skúsenosťami, ktoré dnes vymenili za každodenné stretnutia na MOMkách. Svojim pozitívnym a ľudským prístupom ku klientom počas testovania sa snažia vniesť potrebnú dávku optimizmu v náročných podmienkach súčasnej doby.

Informačný servis

Značka Ayvens vstúpila už aj na slovenský trh. Stáva sa najväčším hráčom na trhu udržateľnej mobility Nárok na štátnu pomoc so splácaním hypoték má menšina ľudí, brzdia ju najmä dve podmienky

Z kategórie Slovensko