Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
25. apríla 2014 PR správyPodnikové info od PRservis.skSITA Diskusia()

V spoločnosti QBSW, a.s. mali dievčatá svoj deň

BRATISLAVA 25. apríla – Dievčatá v IT sektore mali svoj deň. Bol ním 24. apríl, kedy Fakulta informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity v Bratislave (FIIT STU) organizovala celoslovenskú akciu Girl’s Day.

Do projektu sa mohli dobrovoľne zapojiť všetky domáce aj medzinárodné IT spoločnosti s cieľom priblížiť dievčatám vo veku od 14 do 18 rokov prácu vo svete informačných technológií. Organizátori chceli aj týmto spôsobom ukázať stredoškoláčkam, že práca v IT firme môže byť zaujímavá aj pre ženy, a že aj v tomto svete môžu nájsť uplatnenie a sebarealizáciu. FIIT STU si od toho sľubuje zvýšenie záujmu dievčat o štúdium

Spoločnosť QBSW, a.s., ktorá sa zaoberá vývojom softvéru na mieru pre organizácie verejnej aj súkromnej sféry na Slovensku aj v zahraničí, v tento deň „prijala do zamestnania“ šesť študentiek. Dievčatá sa tak na jedno dopoludnie stali súčasťou tímu, ktorý podporuje a rozvíja informačné systémy slovenskej a srbskej Štátnej pokladnice, tvorí a spravuje populárne mobilné aplikácie pre verejnosť ako napr. City Monitor, Krížovky či Pexeso, alebo firemné aplikácie pre klientov ako Allianz – Slovenská poisťovňa, PPC Team, Mercedes, Cetelem, Váhostav a Transpetrol.

Študentky sa stretli aj s IT zamestnankyňami spoločnosti a spolu si prešli zadanie pokrývajúce celý životný cyklus tvorby softvérového riešenia od analýzy problému, cez návrh jeho riešenia a implementáciu až po záverečné testovanie. Informatičky z QBSW, a.s. im nielen vysvetlili, aké nástroje sa používajú v jednotlivých fázach vývoja informačného systému, ale ponúkli aj mnoho cenných rád a tipov, ako sa stať úspešnými programátorkami, analytičkami, či testerkami.

„Tešíme sa, že sme sa mohli zapojiť do tohto zaujímavého podujatia, ktoré zvýši záujem o odvetvie informačných technológií aj medzi mladými ženami. IT odborníkov je dlhodobo nedostatok, preto vítame iniciatívu organizátorov šíriť povedomie o IT sektore „, poznamenal Ing. Martin Hrnko, MBA, generálny riaditeľ QBSW, a.s.

Samotné dievčatá boli z dňa stráveného v spoločnosti QBSW, a.s. nadšené. „Práca s počítačom ma veľmi baví a myslím si, že IT je veľmi perspektívny odbor. Chcela by som sa v budúcnosti venovať počítačovej grafike a tvorbe webových stránok, preto som sa prihlásila na Girl’s Day a neľutujem,” povedala na záver dňa jedna zo študentiek, Laura.

PR Servis je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk .

bx

K téme

Poistenie onkologických chorôb si volí čím ďalej tým viac klientov, štatistiky dokazujú nárast počtu pacientov s rakovinou Bebbo – mobilná aplikácia UNICEF pre rodičov detí od 0 do 6 rokov

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Podnikové info

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.