Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
11. decembra 2013 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Študenti Fakulty práva PEVŠ vyhrali LAWGAMES 2013

BRATISLAVA 11. novembra – Tím poslucháčov Fakulty práva Paneurópskej vysokej školy triumfoval v prestížnej česko-slovenskej súťaži študentov práva LAWGAMES 2013. Mladí právnici z FP PEVŠ v zložení N. Řeháková, E. Zorková a D. Sniegoň vyhrali v konkurencii 25 družstiev z oboch krajín. Odniesli si tak šek na výhru v hodnote 3333 .

Súťaž pozostávala z predkola, semifinále a finále. Študentské tímy riešili v každom kole iné zadanie.

V predkole (prebiehajúcom písomnou formou) sa museli vysporiadať s témou „Družstvá v trhovej ekonomike – pre a proti“. Na rozdiel od uplynulého ročníku bolo toto zadanie rozšírené o interdisciplinárnu tému súťaže, ktoré sa premietla napríklad v ekonomickom posúdení budúcnosti družstiev v trhovom prostredí, zohľadnenie európskej legislatívy a právnej úpravy de lege ferenda. Do semifinále postúpilo osem tímov a deviaty tím ako držiteľ divokej karty. To prebiehalo formou 15-minútovej prezentácií a následných krížových otázok iným tímom v košickom hoteli Double Tree Hilton. V hodnotiacej komisii boli zástupcovia piatich právnických fakúlt a zástupca odborného garanta súťaže a o najlepších rozhodovali ako odborné znalosti, tak aj prezentačné a argumentačné schopnosti. Finálové kolo malo opäť prezentačný charakter, finalisti však mali na prípravu menej ako 24 hodín. Témou bolo „Družstvo vs. Európske družstvo – porovnajte princípy a zásady, na ktorých je postavená legislatívna úprava družst
va a európskeho družstva v SR”. Po 30-minútovej prezentácii nasledovala 30-minútová diskusia s porotcami (D. Krátky – KRATKY GLOBAL, Dr. Hučková – prodekanka FP UJPŠ, M. Záhumenský – poslanec NR SR).

„Myslím, že základom nášho úspechu bolo najmä v porovnaní slovenskej a českej legislatívy v sledovaných oblastiach. Práve táto oblasť je dôležitou súčasťou výučby na pobočkách Paneurópskej vysokej školy v ČR (Praha, Brno, Ostrava). Porota tiež veľmi kladne hodnotila vyváženosť nášho tímu z hľadiska celkovej odbornej prezentácie, kultúry prejavu, odbornej argumentácie a presnosť splnenia zadania,“ vyjadril sa tím výhercov z FP PEVŠ ústami jeho členky N. Řehákovej.

Odborným konzultantom bol Dr. Michal Černý, špecialista na obchodné právo.

Víťazstvo v LAWGAMES 2013 je ďalším úspechom poslucháčov Fakulty práva Paneurópskej vysokej školy. Tí sa pravidelne zúčastňujú medzinárodných podujatí mladých právnikov. Na súťaži v mimosúdnom urovnávaní sporov „ADR Mooting Competition 2013“ organizovanej City University Hong Kong obsadili výborné 3. miesto v konkurencii významných svetových univerzít z ázijsko-tichomorského regiónu, Ameriky i Európy, P. Plachý bol vyhlásený za najlepšieho najlepšieho rečníka v simulovanej obchodnej arbitráži a A. Šebesta za najlepšieho mediátora. Mladí právnici z PEVŠ boli tiež úspešní v najväčšej celosvetovej súťaži v medzinárodnom práve, JESSUP Cup-e, v americkom Washingtone.

PR Servis je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk .

ax

K téme

Kam po vysokej škole? Program Teach Next ponúka absolventom unikátnu možnosť ako naštartovať kariéru Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa namiesto vyučovania h3kovali

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Ostatné

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.