13. mája 2016 PR správyKultúra od PRservis.skSITA Diskusia()

4. ročník festivalu Hip Hop Žije sľubuje skvelú atmosféru

Ako už býva zvykom, väčšina hudobných interpretov sa počas leta presúva z klubov na festivaly či koncerty pod holým nebom a inak tomu nie je ani v prípade rapového žánru. Aj preto sme veľmi radi, že sa na Slovensku môžeme pochváliť plnohodnotným hip-hopovým festivalom, ktorý dáva všetkým interpretom a fanúšikom možnosť stretnúť sa na jednom mieste. Ide o podujatie Hip Hop Žije, o ktorom ste už pravdepodobne počuli, keďže bratislavské Zlaté piesky budú v aktuálnom roku hostiť túto jedinečnú udalosť už po štvrtýkrát v rade. Pre fanúšikov slovenského rapu určite najatraktívnejší festival v našich končinách sa snaží každým rokom zlepšovať nielen čo sa týka organizácie, ale aj samotného line-upu. To znamená, že si 1. až. 3. júla prídu na svoje nielen zástancovia rapu zo starej školy, ale tiež súčasného zvuku. Chýbať už tradične nebude ani kvalitný sprievodný program, množstvo atrakcií a súťaží pre všetkých zúčastnených.

Okrem všetkých známych aj menej známych mien československej scény, ktoré predvedú svoje umenie na dvoch pódiách nemôžu samozrejme chýbať ani zahraniční hostia, vďaka ktorým je festival ešte o niečo lákavejší. Účasť legendárneho DJa Premiera je už niekoľko týždňov známa a čerstvou informáciou je, že sa na Zlatých pieskoch objaví aj jeden z najrelevantnejších interpretov súčasnosti – Pusha T. Ten momentálne prežíva vynikajúce obdobie, keďže sa v novembri minulého roku stal šéfom hudobného vydavateľstva GOOD Music, ktoré patrí Kanye Westovi a mesiac na to vydal skvelý album Darkest Before Dawn. Všetko teda nasvedčuje tomu, že sa dočkáme šou, na ktorú sa len tak ľahko nezabudne.

Jeho kariéra je naozaj úspešná, keďže Pusha T predsa len nejakú tú dekádu za veľkou mlákou pôsobí a má za sebou aj množstvo zásadných spoluprác, ktoré idú ruka v ruke s úspechom. Americký raper debutoval v skorých deväťdesiatych rokoch, kedy spoločne so svojim bratom začal pôsobiť v skupine Clipse. Justin Timberlake, Pharrel Wiliams alebo Kanye West, to všetko sú mená, s ktorými malo možnosť bratské duo spolupracovať. Na sólovej dráhe zaznamenal Pusha T aj skladby s Tylerom, The Creatorom, Kendrickom Lamarom či ASAP Rockym a v rokoch 2003 a 2013 sa dokonca zúčastnil na skladbách, ktoré boli nominované na cenu Grammy.

Organizátori postupne zverejňujú aj mená všetkých domácich interpretov, čo môžete skontrolovať napríklad na ich facebooku či instagrame. V prípade, že vás doterajší line-up oslovil, stále máte možnosť zakúpenia vstupenky za zatiaľ zvýhodnenú cenu. Či už normálne a VIP lístky alebo zvýhodnené balíčky s mikinou alebo tričkom sú k dispozícii v sieti ticketportal a na rukahore.sk.

tk

Cena Dionýza Ilkoviča 2024: Nominujte výnimočných učiteľov a učiteľky, ktorí stoja za úspechmi mladých vedeckých talentov 4 z 10 Sloveniek má problém s financovaním svojich biznisov. Už druhý rok ich podporí She’s Next, grantový program spoločnosti Visa

Z kategórie Kultúra