88499_3 3 676x473.jpg
13. augusta 2018 PR správyKultúraHudba od PRservis.skSITA Diskusia()

18. tradičné Lednické dožinkové slávnosti

LEDNICA 13. augusta 2018 – V nedeľu 19. augusta 2018 sa bude konať v malebnej pohraničnej obci Lednica, obklopenej nádhernou prírodou, skalnými bralami a tajomným hradom Lednica už 18. ročník obnovených tradičných lednických dožiniek. Lednické dožinky patria medzi úspešné a vyhľadávané spoločenské podujatia nielen u domácich obyvateľov, ale aj pre divákov z regiónu a zahraničných turistov – najmä z Moravy. Do Lednice ich priťahuje jedinečná atmosféra. Slávnosti ponúkajú bohatý kultúrny program, v ktorom dominuje krojovaný sprievod obcou so žatevným vencom, sedliacka jazda na vyzdobených konských záprahoch, staré žatevné mechanizmy, Ledničania v pôvodných pracovných i slávnostných krojových odevoch, folklórne skupiny, súbory a dychovky. Sviatočná furmanka začne o 13.00 hodine pri miestnej základnej škole.

Po slávnostnom posvätení dožinkového venca v kostole sv. Jána Nepomuckého, miestna folklórna skupina Ledničanka, ktorá si pripomenie zároveň 40 rokov od svojho vzniku, odovzdá v amfiteátri dožinkový veniec starostovi obce.

Vystúpením folklórnych skupín, súborov, sólistov spevákov, inštrumentalistov z regiónu Považia pokračuje program v amfiteátri so začiatkom o 14.30 hodine. Tešiť sa môžete na FSk a DFS Ledničanka, Lednica; FSk Mestečko, Mestečko; FSk Manínec, Podmanín. Hosťom programu tohtoročných slávností bude folklórny súbor  MLADOSŤ z Dubnice nad Váhom o 16.15 hodine.

O 15.45 h, vystúpi so svojím programom (v dvoch vstupoch pred a po vystúpení FS Mladosť) ANDER Z KOŠÍC a pokračovať bude Hudobná skupina HRDZA. K sprievodným podujatiam patrí aj sobotný program na hrade Lednica, ako aj prezentácia a ukážka prác ľudovoremeselných výrobcov a ochutnávka tradičných jedál. O 18.00 hodine bude pokračovať program ľudovou veselicou, hrať bude hudobná skupina  KOMPROMIS z Lednice.

P R O G R A M:

13.00  Sviatočná furmanka
Krojovaný sprievod folklórnych skupín, súborov a dychovej hudby MEDŇANKA obcou  Lednica
14.00  Požehnanie chleba

S finančnou podporou TRENČIANSKEHO SAMOSPRÁVNEHO KRAJA
Mediálni partneri:
MY POVAŽSKÝ OBZOR, TV POVAŽIE, FOLKLORISTA, JANKO HRAŠKO
Fotografie a videozáznam budú použité na archívne účely organizátorov a propagáciu podujatia.
Zmena programu vyhradená. Vstup voľný.

www.lednica.eu.sk                         www.pospb.sk                  www.hradlednica.sk

Odporúčané články

Sprievodný program REaktivizuje, REflektuje, ale aj REkreuje návštevníkov Divadelnej Nitry 2018 Bratislavský Motosalón vzdáva hold Československému motorizmu

Z kategórie Hudba