8. februára 2013 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

RTVS: Druhé kolo hlasovania Radio_Head Awards sa končí už v nedeľu

BRATISLAVA 8. februára – Už len do nedele 10. februára môžu fanúšikovia domácej hudby podporiť svojich favoritov nominovaných na ceny Radio_Head Awards v kategóriách Album roka, Singel roka, Nováčik roka a Najlepšia koncertná kapela / Interpret roka. Rovnako do nedele môžu svojím hlasom rozhodnúť aj o víťazoch v štyroch žánrových kategóriách: Elektronická hudba, Hard and Heavy, Hip Hop / Rap / RnB a World Music / Folk.
Mená víťazov v desiatich kategóriách vrátane kategórie Album roka / Cena kritikov budú známe 3. marca. Po druhýkrát udelia na odovzdávaní Radio_Head Awards aj Cenu za prínos do hudby – meno tohtoročného držiteľa bude známe už koncom februára. Počas slávnostného udeľovania junákov s rádiom namiesto hlavy sa na pódiu predstavia Zlokot, Para, Tomáš Sloboda a Sounds Like This, Swan Bride, ale aj Karpatské chrbáty, ktoré v minulom roku oslávili 30 rokov spoločného fungovania. Predstavia sa aj Purist a Walter Schnitzelsson, ktorí sú nominovaní v kategórii Nováčik roka.
O najviac cien na piatom ročníku Radio_Head Awards zabojuje Vec, nominovaní sú aj Para, Ink Midget, Billy Barman, Zlokot, Haf a Beyuz či Puding pani Elvisovej. Minulý rok si junákov s rádiom namiesto hlavy rozdelili Noisecut, Puding pani Elvisovej, Dynamo Team, Čad, Pjoni a Ink Midget, BenePeko a Roland Kánik a Družina.
Živý prenos z udeľovania cien Radio_Head Awards prinesie Rádio_FM naživo vo svojim vysielaní 3. marca od 20.00 h a tiež na webe radiofm.sk (metoo.sk).

Mgr. Richard Šümeghy
Hovorca Rozhlasu a televízie Slovenska

ig

Noc nádejí sa už čoskoro opäť dotkne všetkých sŕdc City Sound Festival už budúci týždeň, ponúka pestrý a kvalitný program