103635_usf 1_upr 676x444.jpg
27. februára 2024 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Vyberáte si MBA? Kľúčovým faktorom je zahraničná spolupráca

27.2.2024 – Na Slovensku MBA spadá pod celoživotné vzdelávanie a jeho forma a kvalita nie sú nijako regulované. Preto vám predstavujeme niekoľko atribútov, ktoré je potrebné zvážiť pri výbere MBA.

Certifikát vs. Medzinárodný diplom

Väčšina inštitúcií vám na konci štúdia vydá certifikát, ktorý zabezpečí platnosť titulu MBA iba na území SR. Vyberte si preto také štúdium, kde získate diplom z programu akreditovaného v zahraničí. Iba to vám zabezpečí jeho globálnu platnosť.

V Brne poskytuje akreditované štúdium za účasti zahraničného partnera US-MBA štúdium na VUT, organizované v spolupráci s University of St. Francis v USA. Okrem toho 50 % programu vyučujú americkí lektori.

Cena vs. Kvalita

Hlavným faktorom pri rozhodovaní by mala byť kvalita programu – rozsiahle študijné zariadenia, (zahraniční) lektori so skúsenosťami v praxi, interaktívne vyučovacie metódy, pozitívne odkazy absolventov.

Online vs. Face-to-face

Otázkou je, či preferujete pohodlie domácnosti a vyberiete si online MBA, alebo či dáte prednosť osobnej komunikáciu a možnosti priamo zdieľať skúseností. Zistíte, čo a ako (nie)funguje v iných spoločnostiach, a to môže byť pre vás dobrou inšpiráciou. Nové známosti napríklad nevyužijete len na posedenie pri pive, ale aj na obchodnú spoluprácu.

„V US-MBA programe si zakladáme na prezenčnej víkendovej výuke. Osobné zdieľanie skúseností je pre študentov niečo neoceniteľného. Veľký ohlas máme na strategickú simulačnú hru, ktorú študenti hrajú počas výuky.“ uvádza Klára Jarchovská, organizátorka programu.

Iba štúdium alebo dokonca nové príležitosti?

Ak hľadáte viac ako len štúdium, sledujte, aké ďalšie služby ponúkajú programy. Výjazd na univerzitu zahraničného partnera, dokončenie štúdia v slávnostnom štýle, posedenie v reštaurácii, poskytovanie ubytovania, stravovanie, self-learning a ďalšie.

Informačný servis

Viete, prečo sa oplatí nakupovať nemeckú drogériu? Podľa čoho si Slováci najčastejšie vyberajú knihy?

Z kategórie Slovensko