Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
95618_uvodna foto 676x380.jpg
12. mája 2021 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Varenie s celebritami v Miele Experience Center: Polentová placka s burratou a bezmliečna panna cotta podľa Zdeňka Pohlreicha

12.5.2021 – Náš online seriál o varení so Zdeňkom Pohlreichom pokračuje novým receptom, pri ktorom známemu šéfkuchárovi asistovala česká modelka, moderátorka a herečka Iva Kubelková. Ak máte chuť na niečo ľahké, zdravé a chutné, rozhodne si nenechajte ujsť najnovšie vydanie kuchárskej relácie Miele.

Suroviny zoženiete v bežných obchodoch alebo u vašich obľúbených farmárov. Postup prípravy je tak jednoduchý, že ho bez problémov zvládnu aj úplní kulinárski začiatočníci.

Polentová placka s jarným šalátom a burratou

Ingrediencie (na 4 porcie):

Placka

polenta (kukuričná kaša)
180 ml mlieka
180 ml smotany na varenie
1 vetvička rozmarínu
1 vetvička tymiánu
1 strúčik cesnaku
100 g instantnej polenty (kukuričnej kaše)
30 g parmezánu
2 lyžice olivového oleja
soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie

Šalát

100 g zelených fazuliek
4 reďkovky
100 g hrášku
3 lyžice olivového oleja
1 ½ lyžice bieleho vínneho octu
2 burraty (á 160 g)
1 lyžica extra panenského olivového oleja
10 lístkov mäty
soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie

Postup:

Mlieko a smotanu vlejeme do rajnice, pridáme rozmarín, tymián a olúpaný cesnak, a privedieme k varu. Bylinky vyberieme, pridáme cesnak a polentu. Miešame, kým kaša nezhustne, aby nevznikli hrudky. Podľa chuti osolíme a okoreníme, a za stáleho miešania varíme do zhustnutia, zhruba 5 minút (podľa druhu polenty). Pridáme strúhaný parmezán a znovu premiešame. Hlbší plech vyložíme potravinárskou fóliou a rovnomerne rozotrieme polentovú kašu, aby vychladla. Po stuhnutí placku vyklopíme a odložíme do chladničky na jednu hodinu.
V panvici rozohrejeme olej, polentu vyberieme, rozkrojíme na štvrťky a opečieme ju z každej strany po dobu jednej minúty.
V inej panvici vo vriacej osolenej vode krátko povaríme fazuľu a následne schladíme.
Na šalát očistíme reďkovky, rozpolíme, a každú polovicu prekrojíme na štvrtinky. Pridáme hrášok a fazuľu a premiešame. Ďalej pridáme olej a ocot, osolíme, okoreníme a prelejeme cez zeleninu. Opečenú polentu podávame so šalátom a burratou, ktorú pokvapkáme olejom a posypeme čerstvo nadrveným korením a lístkami mäty.

Bezmliečna panna cotta

Ingrediencie (na 4 porcie):

600 ml sójového mlieka
3 lyžice medu
1 vanilka
2 cm citrónovej trávy
štipka soli
5 plátkov želatíny
1 mango, nakrájané na kocky
2 lyžice limetkovej šťavy
1 lyžička vody
malá miska malín

Postup:

Do mlieka vmiešame med, semienka z 1/2 vanilky (zvyšok vysypeme do misky), citrónovú trávu a soľ a privedieme k varu. Varíme 1 minútu, odstavíme a necháme pár minút chladnúť. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať po dobu piatich minút. Vytlačíme prebytočnú vodu, vmiešame do vareného mlieka, rozlejeme do štyroch pohárov a uložíme do chladničky na 24 hodín.
Nakrájané mango premiešame s 1 lyžicou limetkovej šťavy, vodou a zvyšnými vanilkovými semienkami, ktoré sme si odložili. V druhej miske premiešajte zvyšnú limetkovú šťavu s malinami.
Misky ponoríme do teplej vody a opatrne vyklopíme panna cottu na tanier. Okolo naaranžujeme mango, maliny alebo iné ovocie podľa chuti a podávame.

Celú reláciu si môžete pozrieť tu.

Pri nakrúcaní programu boli dodržané aktuálne hygienické opatrenia v súvislosti s pandémiou COVID-19.

Informačný servis

K téme

Uhlíková neutralita, podpora žien na vedúcich pozíciách, či zníženie spotreby vody – spoločnosť HEINEKEN Slovensko predstavila svoju novú udržateľnú stratégiu Zdravé varenie z vajec? Základom sú kvalitné suroviny

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Slovensko

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.