30. decembra 2013 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

ÚV SR: SME klame aj cez sviatky

BRATISLAVA 30. decembra (SITA) – Denník SME uverejnil v piatok 27. decembra príspevok svojho komentátora P. Schutza, spochybňujúci prínos vzniku bankovej únie EÚ, v ktorom okrem iného označil za „totálnu hlúposť“ tvrdenie predsedu vlády o tom, že „na záchranu finančných domov museli štáty Únie vynaložiť štyri bilióny eur“. Podľa autora príspevku bola táto suma „470 miliárd“.
Že ide o „totálnu hlúposť“ z pera autora komentára vyplýva z oficiálneho dokumentu Európskej komisie s názvom Oznámenie komisie Európskemu parlamentu a Rade – Plán smerom k vytvoreniu bankovej únie z 12.9.2013, ktorý vo svojom úvode uvádza, že „na záchranu bánk v EÚ sa použilo viac než 4,5 bilióna EUR z peňazí daňovníkov.“ Navyše, tento údaj použili aj viacerí politickí predstavitelia krajín EÚ.

Veríme, že denník SME svoje opätovné zavádzanie čitateľov dá na pravú mieru.

fi;nr

Odporúčané články

Nestville Open Fest prináša na Horný Spiš výnimočnú multižánrovú zábavu Futbalista Interu Miláno Milan Škriniar: Po operácii očí vidí na 150%. Odrazí sa nový zrak na ešte lepších výkonoch?

Z kategórie Ostatné

Zavrieť