103151_tipos 3 676x380.jpg
4. decembra 2023 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Speváčka Emma Drobná naspievala novú vianočnú pieseň. Vznikla za netradičných okolností

5.12.2023 – Na Slovensku máme nový vianočný hit! Pieseň sa najskôr objavila ako sprievodná hudba k reklame na Vianočnú lotériu od TIPOSu. Diváci si však vyžiadali jej pokračovanie.

Slovensko bude mať od dnes pravdepodobne nový vianočný hit. Pesnička má netradičný pôvod, úspešná mladá speváčka Emma Drobná najprv naspievala pár veršov pre vianočný reklamný spot. Pesnička z reklamy sa tak zapáčila divákom, že si vyžiadali jej dokončenie, aby ju mohli považovať za plnohodnotný vianočný hit. A tak sa zo 60 sekundového spotu stala skladba, ktorá si určite nájde miesto vo vianočnom vysielaní rádií a v playlistoch poslucháčov. Premiéra Emminej pesničky „Vianočný čas“ s podtitulom „Deň, ktorý znamená radosť“ je práve dnes – 1. decembra 2023.

Reklamný spot, vďaka ktorému vznikla táto vianočná pieseň, vyrobila reklamná agentúra MullenLowe GGK pre národnú lotériovú spoločnosť TIPOS. Pre kampaň na produkt Vianočná lotéria chýbala tvorcom reklamy zaujímavá a neobohraná slovenská pesnička. Oslovili preto Emmu Drobnú. „Produktová kampaň sa, samozrejme, dostala do televízií, pesnička sa ihneď zapáčila divákom a poslucháčom, ktorí si doslova vypýtali jej pokračovanie. A tak sa nahrala plná verzia skladby pod taktovkou Emmy Drobnej,“  objasnila vznik novej slovenskej vianočnej pesničky Adriana Podobová, hovorkyňa spoločnosti TIPOS.

Text novej vianočnej piesne napísal pre Emmu skúsený textár Vlado Slivka. „Na Vianociach som mal vždy najradšej to tešenie sa na ne. Vrátane predvianočného zhonu a celej tej magickej atmosféry naokolo. Trochu z toho som sa pokúsil ukryť aj do textu novej pesničky, lebo to dobro a radosť spojená s vianočnými sviatkami majú v sebe niečo čarovné. Celá pesnička je pre mňa takým malým vianočným zázrakom, tak jej želám, nech prinesie radosť mnohým poslucháčom,“ prezradil Vlado Slivka, ktorý je, mimochodom, kreatívnym riaditeľom agentúry MullenLowe GGK. Podmanivú melódiu skomponoval známy slovenský hudobník Viktor Hazard. Ten spolu so spevákom, gitaristom a producentom kapely Bad Karma Boy Jurajom Marikovičom aj celú vianočnú pesničku nahral v štúdiu FATMUSIC.

„Síce to nie je moja prvá vianočná celkovo, ale je to prvá slovenská vianočná skladba. Vianoce a vianočný čas mám veľmi rada. Mám pocit, že ľudia sú k sebe trošku milší a empatickejší, ale samozrejme, si najviac užívam čas strávený s rodinou a blízkymi. K tomu patria aj vianočné skladby, aby to dotvorilo atmosféru. Táto naša novinka ten pocit vo mne vyvolala okamžite – preto sa teším, že sme sa rozhodli ju dotvoriť a nahrať celú,“ prezrádza Emma Drobná. Spoločnosť TIPOS nasadila reklamný spot s pôvodnou, krátkou verziou pesničky Emmy Drobnej do vysielania 23. októbra a „plná verzia“ novej slovenskej vianočnej pesničky sa začína hrať dnes – 1. decembra 2023.

Emotívny spot k tohtoročnému žrebu Vianočná lotéria od národnej lotériovej spoločnosti TIPOS bol natočený ešte v septembri, keď teploty dosahovali takmer 26 stupňov Celzia. Exteriérové scény boli nasnímané na Námestí sv. Mikuláša v Trnave za jeden deň. Štáb pracoval do neskorých nočných, resp. skorých ranných hodín. Hlavným prvkom televízneho spotu sú ozdoby, ktoré prinášajú ľudom na Vianoce radosť. Rovnako ako najobľúbenejšia Vianočná lotéria od TIPOSu. „Podarilo sa nám prepojiť ideu konceptu s dizajnom žrebu Vianočnej lotérie. Vianočné ozdoby – gule, ktoré sú na žrebe vyobrazené, sme vyrobili v spolupráci so slovenskou chránenou dielňou „Okrasa Čadca“. V nej sa venujú výrobe ozdôb už takmer 70 rokov. Naša nová originálna kolekcia vianočných ozdôb od TIPOSu robí radosť ľudom navyše aj v ďalších kampaňových aktivitách, kde ich ľudia môžu reálne získať,“ doplnila Podobová.

Informačný servis

Špeciálnym hosťom Stinga bude talianska speváčka Giordana Angi 90´s Super Fest 2024: Vzrušujúci návrat do slávnej éry s Masterboy

Z kategórie Slovensko