5. novembra 2016 Nezaradené od PRservis.skSITA Diskusia()

SNS: Chce spresniť zákon o pedagogických zamestnancoch

BRATISLAVA 5. novembra (SITA) – Odstrániť výkladový nedostatok v zákone o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch je cieľom návrhu novely zákona, ktorý na novembrovú schôdzu parlamentu predkladá poslankyňa NR SR za SNS Eva Smolíková.
Predložený návrh zákona podľa nej jednoznačne spresňuje postavenie majstrov odbornej výchovy, učiteľov odbornej praxe a učiteľov umeleckej praxe, ktorí vykonávajú pedagogickú činnosť na pracovisku praktického vyučovania v systéme duálneho vzdelávania ako pedagogických zamestnancov. „Keďže pracovisko praktického vyučovania je organizačná súčasť zamestnávateľa, v praxi vznikajú nejasnosti, či reálne aj naďalej ide o pedagogického zamestnanca,“ uvádza poslankyňa v dôvodovej správe.

mt;kz

Odporúčané články

Nový cestný zákon nezvýši bezpečnosť cestnej premávky práve naopak Ministerstvo nerešpektuje vôľu poslancov a hazarduje s bezpečnosťou motoristov

Z kategórie Nezaradené