5. novembra 2013 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

SMER-SD: Neetické a nemorálne praktiky pred voľbami do VÚC pribúdajú

BRATISLAVA 5. novembra – V tlačovinách strany Smer-SD s názvom „SMER náš kraj,“ ktoré sa venujú problematike župných volieb sa objavila výzva apelujúca na rozhodovanie sa voličov pravicových strán vo voľbách do Vyšších územných celkov (VÚC), ktoré sa konajú už túto sobotu 9. novembra 2013. Z obsahu výzvy vyplýva jasná preferencia jedného z pravicových kandidátov. Strana Smer-SD, ako aj jej kandidátka na predsedníčku bratislavského VÚC Monika Flašíková Beňová odmietajú, že by stáli zo touto výzvou a vyzývajú preto čitateľov publikácie „SMER náš kraj,“ aby ju ignorovali.
Výzva na voľbu jedného z pravicových kandidátov na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) má formu letáku, ktorý bol dodatočne vkladaný do tlačoviny s názvom „SMER náš kraj.“ Autor sa v nej snaží o porovnávanie, podľa doterajších prieskumov dvoch preferenčne najsilnejších pravicových kandidátov. Jeden z nich je vykresľovaný ako ten, ktorý vie pravicu spájať, čo v minulosti, ako aj v prípade terajších volieb údajne jasne dokázal. Kandidatúra druhého je naopak v tejto súvislosti spochybňovaná. Jeho kampaň je označovaná za agresívnu a navyše má byť namierená výlučne proti druhému pravicovému kandidátovi. To údajne vedie k značnému mäteniu voličov. Text obsahuje aj negatívne vyjadrenia o jednom z nových subjektov na slovenskej politickej scéne, ktorý je označovaný za „nečitateľné zoskupenie“.
Neznámy autor tejto výzvy navyše označil kandidatúru jedného z nominantov pravice za skrytú podporu Monike Flašíkovej Beňovej vo voľbách do VÚC. „Podobné úvahy sú čistým výmyslom. Odmietam sa zúčastňovať na takýchto predvolebných hrách,“ vyhlásila Beňová s tým, že neetické a nemorálne praktiky ku koncu predvolebnej kampane bohužiaľ neustále pribúdajú. „Mne je úplne jedno, koľko a akých postavili pravicové strany kandidátov. Nepochybne to svedčí o ich neschopnosti normálne spolupracovať, no odmietam spájanie ktoréhokoľvek z nich s mojou kandidatúrou,“ zdôraznila Monika Flašíková Beňová.

fi;nr

Odporúčané články

MPSVR: Vyjadrenia k invalidným dôchodkom MZ SR: Biznis s kamarátmi stál trnavskú nemocnicu takmer 160 tis. eur

Z kategórie Ostatné