29. októbra 2013 PR správyPotraviny od PRservis.skSITA Diskusia()

Slovenské potraviny uspeli vo svetovej konkurencii

BRATISLAVA 29. októbra – Neopakovateľný zážitok a obrovská konkurencia – tak možno stručne charakterizovať účasť na jednom z vrcholných svetových podujatí v oblasti potravín – výstavu ANUGA v Kolíne nad Rýnom, ktorá sa konala v uplynulých dňoch.

Jedným z tradičných vystavovateľov bola aj slovenská spoločnosť McCarter, a.s. výrobca špeciálneho kokosového nápoja so vznášajúcimi sa kockami z kokosového mlieka Heaven7 Kokos, ktorý na výstave získal prestížne ocenenie taste13 The top innovations. Tento nápoj vyrába spoločnosť pre nemeckého partnera – Bauer Fruchtsaft GmbH. Na Slovensku ho spotrebitelia nájdu pod značkou RIO COCO Drink. Je to už piate ocenenie, ktoré výrobky slovenskej spoločnosti McCarter získali počas uplynulých dvoch rokov na významných svetových výstavách.

Výroba pre rôznych obchodných partnerov zo zahraničia viedla k expanzii spoločnosti na zahraničné trhy so súčasným podielom exportu vo výške 50% z celkovej výroby. A tak si 100% čerstvé šťavy v kvalite BIO Organic vyrábané na Slovensku môžu zákazníci vychutnávať už aj počas letu na linkách britskej leteckej spoločnosti EasyJet a kvalitu slovenských surovín ocenia aj holandskí spotrebitelia 100% chladených štiav v produktoch, ktoré pre značku HEALTHY PEOPLE vyrába spoločnosť McCarter.

S výrobou a predajom za studena lisovaných 100%-ných čerstvých štiav pod značkou RIO Fresh začala spoločnosť McCarter ako prvá už v roku 2006. Produktovú radu RIO Fresh je možne rozdeliť do dvoch skupín: produkty pre zdravie (jablko-cvikla, karotka a zelenina) a produkty pre pôžitok (ananás, hruška Williams, pomaranč s dužinou). Novinka – FRESH Green Tea – GINGER, chladený čaj s čerstvo lisovanou citrónovou a pomarančovou šťavou a pridanými kúskami zázvoru dodá v zimnom období potrebnú energiu a zároveň posilní telo aj ducha.

Spoločnosť je významným spracovateľom kvalitných domácich plodov, najmä karotky a jabĺk. Dôraz na domáce suroviny a ich kvalitu jej umožňuje veľmi úspešne konkurovať poľským produktom Relax, českým produktom Hello a rakúskemu Rauch-u. V súčasnosti je McCarter lídrom vo výrobe a predaji chladených 100% čerstvých štiav RIO Fresh tak na slovenskom ako aj na českom trhu.

ax

Digitálna revolúcia v slovenskom zdravotníctve: Duplicitné vyšetrenia môžu byť minulosťou Lučenec má za sebou víkend plný zábavy a športu, Kaufland tu otvoril štrnásty K Park

Z kategórie Potraviny