11. novembra 2013 PR správyInformačné technológie od PRservis.skSITA Diskusia()

Slovanet spúšťa virtuálne úložisko dát s názvom AKTOVKA

BRATISLAVA 11. novembra – Telekomunikačný operátor Slovanet dnes predstavil novú doplnkovú službu pre svojich internetových zákazníkov s názvom Aktovka. Ide o virtuálne úložisko dát, ktoré bude ponúkané zákazníkom ako doplnková služba za poplatok alebo ako bezplatná súčasť prémiových produktov internetového pripojenia. Služba bude dostupná prostredníctvom počítača alebo smartfónu so základným ponúkaným objemom úložiska 10 GB s možnosťou navýšenia.

„Našim zákazníkom chceme ponúknuť alternatívu k existujúcim komerčným službám s tým rozdielom, že ich dáta budú ukladané na zariadeniach umiestnených na Slovensku priamo v dátovom centre Slovanetu. Webová verzia aplikácie Aktovka, ako aj jej návod, sú navyše plne lokalizované do slovenského jazyka. Aj vďaka týmto vlastnostiam má Aktovka potenciál osloviť aj menej skúsených používateľov internetu, alebo aj tých, ktorí doposiaľ z rôznych dôvodov podobné služby nevyužívali,“ povedal Martin Magdolen, produktový manažér zo spoločnosti Slovanet.

Základné vlastnosti služby Aktovka:

Zálohovanie dát
Aktovka môže prostredníctvom bezplatného klienta (aplikáciu) pre počítač alebo smartfón slúžiť na pravidelné zálohovanie a synchronizáciu vybraných dát používateľov.

Zdieľanie súborov
Každý zákazník môže napríklad do e-mailu jednoducho vložiť adresu (URL) súboru uloženého v niektorom adresári v Aktovke. Kliknutím na túto adresu príjemca okamžite stiahne daný súbor.

Drag and Drop Upload
Ak zákazník pracuje na počítači a nechce si naň inštalovať aplikáciu, stačí ak sa jednoducho pripojí na aktovka.slovanet.sk a vo webovom prehliadači myšou potiahne súbory, ktoré chce kopírovať do príslušných adresárov.

Bezpečnosť dát
Súkromie a bezpečnosť dát sú zabezpečené prostredníctvom komunikačného protokolu HTTPS, a to na úrovni užívateľských účtov, úložiska ako aj prenosu dát.

Služba Aktovka využíva známe opensource riešenie Owncloud, ktoré umožňuje bezpečnú synchronizáciu, verzovanie, zálohovanie a zdieľanie súborov. Služba poskytuje flexibilitu platformovej nezávislosti na úrovni operačných systémov Windows, Linux a OS X. Samozrejmosťou je podpora mobilných platforiem Android, iOS a Windows Mobile s využitím štandardizovaných protokolov WebDAV a HTML5 web klienta, prípadne prostredníctvom natívnej mobilnej aplikácie (Android/iOS/Windows Mobile) a synchronizačného klienta naprieč uvedenými operačnými systémami. Zákazník má tak svoje dáta prístupné z akéhokoľvek zariadenia, kdekoľvek na svete.

Pre menších a stredných firemných zákazníkov Slovanet navyše pripravuje štandardizované riešenie, v rámci ktorého bude služba virtuálneho úložiska poskytovaná spolu s virtuálnym serverom s požadovanou konfiguráciou. Správu servera si bude môcť zabezpečovať zákazník aj vo vlastnej réžii. Toto riešenie bude do komerčnej prevádzky spustené začiatkom roka 2014.

ax

Na Vianoce môže byť internet rýchlejší Začína štrnásty ročník súťaže EY Podnikateľ roka

Z kategórie Informačné technológie