20. októbra 2015 PR správyKultúra od PRservis.skSITA Diskusia()

Satirická správa o stave republiky

„Odporúčam náklad 5 538 036 kusov, aby sa nikto nevyhováral, že ju nemá,“ povedal pesničkár Janko Kulich. Novinka Dementi je voľné pokračovanie veľmi úspešnej prvotiny Idioti v politike. „Nie je však len o politike, je to o všetkých aspektoch nášho života,“ povedal Jozef Banáš, ktorý si zobral na paškál dianie v politike, aj v ekonomike, armáde, doprave, kultúre, športe, cirkvi či médiách. Využil mnohé epizódy a gagy, ktoré nazbieral počas ciest po Slovensku.

Jozef Banáš si myslí, že knihe by sa mali vyhýbať tí, čo nemajú zmysel pre recesiu a humor. Svojským štýlom a ostrým vtipom rozpitváva typické vlastnosti Slovákov, ich problémy, komplexy, každodenný život aj politické kauzy.
V knižke nechýbajú vtipné a neraz mimoriadne trefné fotografie.

Pozrite si VIDEO z krstu knihy Dementi:

Ku knihe Dementi vznikol aj hudobný soundtrack, v ktorom môžete vidieť Jozefa Banáša ako tancuje v slovenskom kroji. Pesničku „Len aby sme v hanbe neostali“ nahrali chalani z folkovej skupiny Janko Kulich a Kolegium zo Žiaru nad Hronom. „S chlapcami vystupujeme dosť často po Slovensku. Jano bol jeden z prvých čitateľov Dementi. Mojej knihe odporučil náklad 5 a pol milióna, aby sa žiadny občan tejto krajiny nemohol vyhovárať, že ju nemá,“ usmieva sa Jozef Banáš.
Jozefovi Banášovi sa v tomto roku mimoriadne darí, vyšlo mu až päť kníh. V januári román Velestúr, v auguste v Egypte arabský preklad knihy Idioti v politike, teraz v októbri novinka Dementi a maďarská verzia románu Zóna nadšenia, ktorý vyjde v decembri aj v bulharčine.
V týchto dňoch už cestuje Jozef Banáš po Butáne a Himalájach, kde chce zbierať materiál do novej knižky s pracovným názvom Kód 7. V Butáne totiž žijú údajne najšťastnejší ľudia na svete a chce preto zistiť, ako to je možné a či je to naozaj pravda.
Viac o knihách Jozefa Banáša nájdete na www.jozefbanas.sk.

sq

Filmové úlovky z ázijských a nezávislých amerických vôd na Art Film Feste O cenu Febiofestu sa uchádzajú aj filmy o utečeneckej kríze

Z kategórie Kultúra