22. júla 2013 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

RTVS: Vyhlásenie RTVS k dokumentárnemu cyklu Colnica

BRATISLAVA 22. júla – Vzhľadom na aktuálne udalosti súvisiacie s časťou dokumentárneho cyklu Colnica, ktorá bola odvysielaná dňa 14. júla 2013 s názvom „Návrat ztraceného pokladu,“ vydáva RTVS oficiálne stanovisko k danej téme.
Dokumentárny cyklus Colnica je spoločným projektom RTVS a Českej televízie. Slovenská časť dokumentov bola hradená zo zdrojov RTVS. Predmetný autorský dokument, v ktorom odznela česká verzia slovenskej hymny, bol dielom Českej televízie a bol plne financovaný zo zdrojov českého partnera.
Pochopiteľne je možné mať estetické, či iné námietky, avšak dokument bol v rámci spoločného projektu vkladom Českej televízie. Vzhľadom na to, že ide o autorský dokument slovenská strana nerobila a ani nemohla vykonať žiadne zásahy do obsahu, ani prevedenia daného autorského diela.
„Zdôrazňujeme, že RTVS tento dokument neprodukovala a ani nefinancovala, preto je akákoľvek námietka o vhodnosti použitia verejných zdrojov bezpredmetná,“ uvádza Václav Mika, generálny riaditeľ RTVS.

Dominika Šulková, manažérka marketingu a komunikácie s verejnosťou RTVS

ig;bl

Odporúčané články

Cirkus Rwanda uvidia prví slovenskí diváci na Divadelnej Nitre ešte pred jeho medzinárodnou premiérou vo Varšave Jeden svet venujeme spomienke na Jána a Martinu