14. marca 2016 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

RTVS: OTO s najlepšou sledovanosťou za posledných šesť rokov

BRATISLAVA 14. marca – Jednotka bola jednotkou na trhu v sobotu počas vysielania galavečera OTO (665-tisíc divákov/podiel na trhu 36,1%). Galavečer dosiahol najvyšší výkon sledovanosti za posledných šesť rokov, bol najsledovanejším programom soboty a zároveň najsledovanejším programom aj v prípade cieľovej skupiny divákov od 12 do 54 rokov (315-tisíc divákov/podiel na trhu 30%). Aj vďaka tomu sa Jednotka v hlavnom vysielacom čase stala trhovým lídrom (podiel na trhu 22,7%). „Úprimné poďakovanie patrí našim televíznym divákom za priazeň nielen počas uplynulého rekordného víkendu, ale aj za všetky hlasy, ktoré poslali nomináciám RTVS v tohtoročnej ankete OTO,“ dodal k výsledkom sledovanosti programový riaditeľ televíznej časti RTVS Tibor Búza.

V piatok rekordne odštartovala 3. séria interaktívnej súťažnej šou Čo ja viem (451-tisíc divákov/ podiel na trhu 22,1%), z pohľadu sledovanosti zaznamenala najlepší štart v porovnaní s predchádzajúcimi sériami a šou dosiahla najvyšší výkon zo všetkých doteraz odvysielaných častí. Darilo sa aj piatkovej premiére nového dokumentárneho cyklu Mafiáni (201-tisíc divákov/podiel na trhu 11,8%).

Najlepšie výkony relácií

V uplynulom týždni sa mimoriadne darilo najmä spravodajským reláciám RTVS. Hlavné Správy RTVS si pozrelo v priemere 370-tisíc divákov s podielom na trhu 18,6%, čo sú najvyššie hodnoty sledovanosti relácie od roku 2009. Medzitýždenne si ich pozrelo o 31-tisíc divákov viac.

Ranné Správy RTVS (37-tisíc divákov/podiel na trhu 8,5%) dosiahli hodnoty sledovanosti na úrovni svojho maxima od ich zaradenia do vysielania (jeseň 2015). Poludňajšie Správy RTVS o 12:00, si pozrelo v priemere 70-tisíc divákov, čo je ich najvyššia sledovanosť od roku 2005.

Darilo sa aj ďalším reláciám RTVS. V utorok si reláciu Nikto nie je dokonalý s hostkami Adelou Banášovou a Katarínou Knechtovou pozrelo 438-tisíc divákov s podielom na trhu 20,1%, čo je najviac od februára 2014.

Nedeľnú podvečernú reláciu Tajomstvo mojej kuchyne sledovalo 379-tisíc divákov (podiel na trhu 19,6%), čo je najvyššia sledovanosť za posledné dva roky. Pravidelná poludňajšia relácia Dámsky klub dosiahla priemernú sledovanosť 92-tisíc divákov a relácia dosiahla podiel na trhu 15,2, čo predstavuje najvyššiu hodnotu od marca 2011.

Sledovanosť Dvojky v 10. týždni

Nadpriemernú sledovanosť dosiahla diskusná relácia Večera s Havranom (37-tisíc divákov/podiel na trhu 4,6%) na tému „Nárast politického extrémizmu“. Diskusia s Michalom Havranom bude vysielaná naživo aj v utorok 15. marca.

Najvyššiu sledovanosť aktuálnej sezóny dosiahol priamy prenos z Európskej ligy UEFA medzi FC Liverpool a Manchester United (175-tisíc divákov/podiel na trhu 9,8%).

Mimo športových prenosov si najviac divákov v 10. týždni pozrelo nedeľnú reprízu Farmárskej revue (84-tisíc divákov) a piatkovú prvú časť trojdielneho televízneho filmu Adam Šangala (83-tisíc divákov), ktorý diváci videli v zdigitalizovanej a zretušovanej kvalite.

nr

Orange Podcast roka 2024 predstavuje nové súťažné kategórie, partnerov aj porotu Noc nádejí sa už čoskoro opäť dotkne všetkých sŕdc

Z kategórie Ostatné