30. mája 2016 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

RTVS: Na obrazovky sa vráti legendárna zvučka Večerníčka

BRATISLAVA 30. mája – RTVS v súvislosti so 60. výročím televízneho vysielania na Slovensku vráti na obrazovky legendárnu zvučku Večerníčka z roku 1977, ktorá bude vo vysokom rozlíšení (HD) a digitálne retušovaná. Vo vysielaní sa objaví po prvýkrát na najväčší sviatok najmladších divákov v stredu 1. júna 2016 o 18.45 na Dvojke.
Večerníčková zvučka mala premiéru takmer pred štyridsiatimi rokmi, keď Československá televízia začala s pravidelným farebným vysielaním. Námet a scenár vytvorila Anna Minichová, pod výtvarné stvárnenie a réžiu sa podpísal Ladislav Čapek, notoricky známu hudbu Jaroslava Celbu interpretoval Filmový symfonický orchester. Pôvodná zvučka Večerníčka má digitálne upravený zvuk, obraz prešiel retušou i novými farebnými korekciami a je zdigitalizovaný do HD kvality. Celý proces trval 150 hodín a pracoval na ňom 5-členný tím.
Večerníčkový deduško bude hlavným hrdinom nielen obľúbenej zvučky, ale aj vybraných epizód zo seriálu V chalúpke a za chalúpkou, ktoré budú tvoriť prvojúnové Veľké detské predstavenie.
Špeciálne vysielanie bude s hlasovým komentovaním pre nevidomých (AD) a so skrytými titulkami (ST) pre našich nepočujúcich kamarátov.
Zvučku v retušovanej HD podobe si môžete pozrieť TU https://youtu.be/lntH7AXAD30.

es;bl

Odporúčané články

Bratislavský organový festival Stanovisko producenta Milana Stráňavu k tlačovej besede poslankyne NR SR Renáty Kaščákovej zo dňa 06. 06. 2018

Z kategórie Ostatné