17. decembra 2015 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

RTVS: Aplikácia Zelená vlna RTVS už aj pre Windows Phone

BRATISLAVA 17. decembra – Mobilnú aplikáciu Zelená vlna RTVS pre platformy iOS a Android RTVS spoločne so Slovanetom predstavila pred vyše rokom na nitrianskom Autosalóne. Za uplynulý rok si ju stiahlo až 64-tisíc používateľov (Android 43 – tisíc, iOS – 21 tisíc), vďaka čomu sa aplikácia stala jednou z najpopulárnejších mobilných aplikácií z portfólia RTVS. V uplynulom mesiaci použilo aplikáciu priemerne 15-tisíc ľudí a zaznamenala takmer 6-tisíc unikátnych používateľov.
„Autorom verzie pre mobilné zariadenia s Windows Phone je Martin Bojnanský, sú v nej dostupné všetky funkcie a nastavenia, na ktoré sú zvyknutí aj používatelia so systémom Android či iOS – aktuálne dopravné udalosti a železničné priecestia, zábery kamier z cestnej premávky, posledná odvysielaná Zelená vlna RTVS v zvukovej podobe a nahlasovanie dopravných udalostí. Verím, že sme pre používateľov s Windows Phone pripravili pekný vianočný darček a že im uľahčíme náročné presuny v hustej predvianočnej premávke,“ povedal šéf dopravného spravodajstva Zelená vlna RTVS Ľuboš Kasala.
Funkcie aplikácie budú priebežne upravované a vylepšované aj na základe pripomienok a hodnotení používateľov Zelenej vlny RTVS priamo v obchode s aplikáciami pre Windows Phone, ale aj prostredníctvom facebookovej stránky Zelenej vlny RTVS.
„Sme radi, že si mobilná aplikácia Zelená vlna RTVS našla svoju širokú používateľskú základňu a bude dostupná na všetkých dôležitých mobilných platformách. Začiatkom roka 2016 do aplikácie pridáme ďalšie dopravné kamery a nové štatistické funkcie: počet vozidiel a ich druhovú identifikáciu (automobil, motocykel, nákladné auto a pod.),“ uviedol Ján Michlík, manažér pre stratégiu spoločnosti Slovanet, s ktorou RTVS pri vývoji a prevádzke aplikácie spolupracuje.

es;nr

Noc nádejí sa už čoskoro opäť dotkne všetkých sŕdc City Sound Festival už budúci týždeň, ponúka pestrý a kvalitný program

Z kategórie Ostatné