6. októbra 2015 PR správyZdravie od PRservis.skSITA Diskusia()

Oficiálne stanovisko NTS SR k prevozu krvnej plazmy

BRATISLAVA 6. októbra – V súvislosti s uverejneným článkom v týždenníku PLUS 7 DNÍ, číslo 40, zo dňa 1. októbra 2015 s názvom – Košická chobotnica (s. 133-135), kde sa uvádza citujeme: “nášmu týždenníku sa ozval mladý košický podnikateľ v autodoprave, ktorý chcel pred časom robiť biznis s prevozom krvnej plazmy. “Zistili sme, že prevoz biologického materiálu je veľmi výnosný. Tak sme chceli prevážať najmä krvnú plazmu, keďže máme na to voľné kapacity. Hneď ako som sa začal zaujímať o možnosti prihlásiť sa do výberového konania v košických nemocniciach, automaticky ma nasmerovali za ľuďmi Pavla Pašku”, tvrdí košický tridsiatnik” vydávame oficiálne stanovisko:

Národná transfúzna služba SR si prevoz krvnej plazmy, ako aj iných krvných prípravkov zabezpečuje výlučne vlastnými sanitnými motorovými vozidlami s vlastným personálom. Na túto činnosť nevyužívame žiadne externé služby. Národná transfúzna služba SR zásobuje krvnými prípravkami a krvnou plazmou krvnú banku Univerzitnej nemocnice L.Pasteura v Košiciach.

Ing. Renáta Dundová, riaditeľka NTS SR

bx

Turistickú sezónu v Holíči zaháji historický sprievod a módna prehliadka Smolenický zámok pozýva na ochutnávku exkluzívnej zámockej medoviny

Z kategórie Zdravie