18. augusta 2016 PR správyKultúra od PRservis.skSITA Diskusia()

Nové krimi od Joy Fieldingovej

Caroline sa podlomia kolená, keď počuje v telefóne tie slová. V momente sa prenesie o pätnásť rokov späť do luxusného rekreačného strediska v Mexiku a do osudnej noci, keď sa jej zrútil svet…
Práve vyšla novinka od majsterky psychotrilerov Joy Fieldingovej Nie je tam.
Stratené dieťa, rozvrátená rodina a osudný telefonát, ktorý vráti hrdinku do bolestnej minulosti.

Ten výlet mal byť oslavou. Carolinin manžel Hunter ju presvedčil, aby nechali ich dve malé dcérky samy spať v hotelovom apartmáne a vo dvojici oslávili desiate výročie svadby v hotelovej záhradnej reštaurácii. Lenže keď sa vrátili do apartmánu, so zdesením zistili, že ich dvojročná Samantha zmizla bez stopy.
Caroline prežíva dni, týždne a roky utrpenia. Musí sa vyrovnať s pozornosťou médií, ktoré ju označujú za chladnú ženu a neschopnú matku, a pritom sa usiluje zachrániť manželstvo. Rieši aj problémy staršej dcéry Michelle, ktorá sa k nej správa dosť negativisticky. A celý čas sa zúfalo drží nádeje, že Samantha sa jedného dňa objaví, no život ju znova a znova vracia do krutej reality.
Caroline netuší, komu a čomu veriť. Vie len to, že niekto sa silou-mocou usiluje tajiť pravdu o tom, čo sa stalo jej dcérke.

Vypočujte si AUDIO úryvok.
Číta Lucia Vrablicová:

Joy Fieldingová už ako dvanásťročná napísala scenár o dievčatku, ktoré zavraždilo vlastných rodičov. Úspech jej priniesol román Rozlúč sa s mamičkou (1980) a po ňom nasledovali ďalšie bestsellery. V mladosti sa niekoľko rokov živila ako herečka, napokon sa predsa vrátila k písaniu. Je autorkou mnohých románov, príbehov o ťažkých ľudských osudoch, skúškach a náhodách.

„Pozerala som sa na tie skice na internete.“ Lili stíchla. „Veď viete… kresby vašej dcéry…“
Caroline sklonila hlavu. A je to tu, pomyslela si. Znova. Stávalo sa jej to každý rok o tomto čase. Pred piatimi rokmi jej zavolal istý muž z Floridy a tvrdil, že dcéra jeho suseda sa podozrivo podobá na skice Samanthy. Caroline okamžite vyrazila do Miami, zameškala všetky tri stredoškolské predstavenia Olivera!, v ktorých účinkovala jej dcéra, ibaže jej nádeje sa rozplynuli a mužove podozrenia sa ukázali nepodložené. Ďalší rok nejaká žena telefonovala, že videla Samanthu v Starbuckse v Tacome v štáte Washington. Vypravila sa tam, no znova márne. A keď teraz uverejnili v novinách aj na internete najnovšie skice… „Lili,“ začala.
„Presne o to ide,“ skočilo jej do reči dievča a Caroline sa znova podlomili kolená a dych je zamrzol v pľúcach. „Myslím, že sa nevolám Lili.“ Znova ticho. „Myslím, že sa volám Samantha. Myslím, že som vaša dcéra.“

Prečítajte si viac o novinke Joy Fieldingovej Nie je tam.

tk

Nový kompaktný vysoko výkonný vozík: Jungheinrich EJC1 Union otvoril v Trenčíne modernú pobočku, klienti sa môžu tešiť na väčší komfort i rýchlejšie služby

Z kategórie Kultúra