95166_lanxess_businesscentre_logo.jpg
19. marca 2021 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Nemecký LANXESS naviazal odmeňovanie predstavenstva na úspechy firmy v udržateľnosti

19.3.2021 –
LANXESS chce do roku 2040 dosiahnuť klimatickú neutralitu. Preto sa snaží byť v oblasti udržateľnosti čo najviac transparentný.
Nový systém odmeňovania pôjde na schválenie akcionárom 19. mája 2021

Nemecký výrobca špeciálnej chémie LANXESS aktuálnou zmenou v odmeňovaní vedenia firmy ukazuje, ako veľmi mu záleží na ekologickej udržateľnosti jeho podnikania. Pre rok 2021 zavádza odmeňovanie členov predstavenstva podľa výkonu spoločnosti v oblasti udržateľnosti. Konkrétne jedna tretina variabilnej zložky odmien členov vedenia firmy je naviazaná na výkon spoločnosti v oblasti udržateľnosti. Do cieľov pre rok 2021 je tak zahrnutá ochrana klímy a aj bezpečnosť práce.

Až 80 percent krátkodobej variabilnej zložky odmien sa v súčasnosti odvíja od prevádzkového výsledku ukazovateľa EBITDA. Zostávajúcich 20 percent od bezpečnosti práce. Inými slovami, menej úrazov na pracovisku zvyšuje percento pohyblivej zložky.

Zhruba 60 percent dlhodobej variabilnej zložky je založených na výkone cien akcií LANXESS v porovnaní s MSCI World Chemical Index. Približne 40 percent na znížení emisií skleníkových plynov. V roku 2019 si spoločnosť LANXESS stanovila cieľ stať sa do roku 2040 klimaticky neutrálnou. Nový systém odmeňovania bude akcionárom LANXESS predložený na schválenie na výročnom valnom zhromaždení 19. mája 2021.

Udržateľnosť ako zodpovednosť predstavenstva

LANXESS sa v téme udržateľnosti zameriava na ochranu klímy, energetiku, ochranu zdravia a bezpečnosti práce, ochranu životného prostredia vo všeobecnosti a transparentné vykazovanie dosiahnutých cieľov. Celá agenda bola pridelená priamo členom správnej rady, ktorí budú prijímať rozhodnutia prostredníctvom nového výboru pre udržateľnosť.

Uvedomujeme si našu spoločenskú zodpovednosť a práve preto je udržateľnosť jedným z hlavných princípov našich aktivít. Stále častejšie sa však stáva aj konkurenčnou výhodou – u zákazníkov a aj na kapitálovom trhu. Prispôsobovaním našich motivačných systémov a štruktúr ukotvujeme udržateľnosť v našej spoločnosti ešte silnejšie,“ vysvetľuje Matthias Zachert, predseda predstavenstva spoločnosti LANXESS.

Nemecký LANXESS patrí medzi svetovú špičku v odolných plastoch

Spoločnosť LANXESS je vedúcim chemickým koncernom, ktorý v roku 2019 dosiahol obrat 6,8 miliardy EUR a v súčasnosti zamestnáva približne 14 400 zamestnancov v 33 krajinách. Kľúčovým odvetvím podnikania spoločnosti LANXESS je vývoj, výroba a predaj chemických medziproduktov, aditív, špeciálnych chemikálií a plastov. LANXESS je členom popredných indexov trvalej udržateľnosti Dow Jones Sustainability Index (DJSI World a DJSI Europe) a FTSE4Good.

Viac informácií o firme sa nachádza na www.lanxess.com a sociálnych sieťach twitter.com/LANXESS, facebook.com/LANXESS, linkedin.com/company/lanxess a youtube.com/lanxess.

Informačný servis

Riaditeľ GLN Norbert Kyndl: Tomášička je výnimočná už 60 rokov, a to vďaka každému tomášičkárovi Pavel Banák z Banchem: Počas pandémie sme zvládli zo dňa na deň trojnásobné zvýšenie výroby

Z kategórie Slovensko