99291_vlakom cestujete na pohodu ekologicky 676x451.jpg
6. júla 2022 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Na Pohodu v pohode s národným dopravcom

6.7.2022 –
ZSSK vypraví na festival Pohoda 4 mimoriadne vlaky
Pohodlnú a ekologickú dopravu zabezpečí národný dopravca aj priamo v areáli trenčianskeho letiska formou festivalového vláčika

Po trojročnej prestávke sa na trenčianske letisko vracia festival Pohoda v plnej kapacite. Svoje brány otvorí vo štvrtok 7. júla, zatvorí v nedeľu 10. júla. Ekologickým dopravným partnerom festivalu je opäť Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK).

Národný dopravca v spolupráci s organizátorom podujatia vypraví dva mimoriadne vlaky vo štvrtok 7. júla (Košice – Trenčín a Bratislava hl. st. – Trenčín) a dva v nedeľu 10. júla (Trenčín – Košice a Trenčín – Bratislava hl. st.). Kapacita každého mimoriadneho rýchlika je 396 miest na sedenie. Novinkou je jednotná cena 9,90 eur pre spiatočné lístky odkiaľkoľvek. Ich predaj sa realizuje cez e-shop Pohody na www.pohodafestival.sk/sk/shop/doprava. Po príchode vlakov do Trenčína je pre návštevníkov pred železničnou stanicou Trenčín pripravená posilnená kyvadlová doprava zo stanice do areálu letiska. Cestovanie na Pohodu mimoriadnym vlakom zároveň ponúka check-in na festival priamo vo vlaku. Návštevníci tak ušetria čas a pred vstupnými bránami už nemusia stáť v rade.

Okrem mimoriadnych vlakov je možné na Pohodu cestovať aj bežnými vlakovými spojmi, v stanici Trenčín zastavuje 16 rýchlikov na trase z Bratislavy / Trnavy / Piešťan alebo zo Žiliny / Vrútok / Ružomberka / Popradu / Spišskej Novej Vsi / Košíc. V Trenčíne okrem toho zastavujú až štyri desiatky regionálnych vlakov (regionálne rýchliky či regionálne expresy z Bratislavy a Žiliny a osobné vlaky na vymenovaných trasách):

Nové Mesto nad Váhom – Trenčín,
Žilina – Bytča – Považská Bystrica – Púchov – Trenčín,
Chynorany – Bánovce nad Bebravou – Trenčín,
Horné Srnie – Trenčín (s prestupom v Trenčianskej Teplej).

„Jedna osoba pri ceste vlakom z Bratislavy do Trenčína a späť ušetrí 35,19 kg oxidu uhličitého (CO2). Na trati Košice – Trenčín – Košice je úspora až 91,55 kg CO2. Aj to je dôvod, prečo každoročne podporujeme najväčší letný festival Pohoda. Návštevníkov prepravíme ekologicky nielen na festival, ale aj v rámci areálu trenčianskeho letiska, kde môžu na presun využiť elektrický festivalový vláčik. Zároveň sa môžu vo vláčiku dozvedieť, ako sa stať našim zamestnancom a podieľať sa na zlepšovaní životného prostredia spolu s nami,“ uviedol člen predstavenstva a riaditeľ úseku obchodu ZSSK Karol Martinček.

Najväčší festival na Slovensku Pohoda sa koná pravidelne začiatkom júla v Trenčíne. Trojdňová oslava hudby, slobody a umenia ponúka pestrú paletu svetových hudobníkov, domácich interpretov, ale aj divadelnú, tanečnú, literárnu a diskusnú sekciu. Na Pohode 2022 vystúpia napríklad víťaz Grammy za najlepší elektronický album roka 2017 – austrálsky DJ a producent Flume, nórska speváčka Sigrid, britská kapela Metronomy, punkrocková legenda Slobodná Európa, Luhanská filharmónia a mnoho ďalších. Chýbať nebudú ani rôzne prednášky a besedy so zaujímavými hosťami, film, literatúra a divadlo. Detailné informácie o festivale, programe a sprievodných podujatiach nájdete tu – https://www.pohodafestival.sk/sk.

Cestovné poriadky festivalových vlakov:

štvrtok 7. júla 2022

Trnava

Trenčín

Informačný servis

Doprajte letný oddych okrem seba aj svojim spotrebičom. Máte priestor na úspory aj spoločenskú zodpovednosť Svet bez dymu na Pohode obohatila unikátna inštalácia dizajnéra Borisa Klimeka „Minulosť pohľadom budúcnosti“!

Z kategórie Slovensko