2. mája 2012 PR správyZdravie od PRservis.skSITA Diskusia()

Kastrácia: Nech si Vaša mačka užije len jej výhody!

BRATISLAVA 2. mája – V súčasnosti viac ako 75% mačiek podstúpi kastráciu, väčšinou vo veku 6 mesiacov. Prečo je kastrácia taká populárna? Umožňuje mačkám prežiť dlhší a lepší život za predpokladu, že urobíme pár zmien, najmä vo výžive.

Nádej na zdravší a dlhší život…

Kastrácia predstavuje fyziologické a behaviorálne zmeny. Už žiadne neželané ruje a vrhy, obmedzí sa reflex značkovania močom a riziko nehôd pri túlaní. Okrem toho je u kastrovaných mačiek nižšie riziko vzniku prenosných ochorení a chorôb postihujúcich reprodukčné orgány. Tieto výhody udržiavajú mačku v dobrom zdraví a jej prie-merný vek sa môže až zdvojnásobiť.

Priorita: udržať ideálnu hmotnosť!

Aj keď je kastrácia nepochybne prínosom, riziko nadváhy sa zväčšuje o 3,4. Dôvodom je pokles energetickej potreby a nárast apetítu dospelej mačky už 48 hodín po operácii . Špeciálne krmivo je nevyhnutné na pomoc pri obmedzení nárastu hmotnosti, starostlivosti o nový fyziologický stav, o kŕmne návyky a samozrejme aj o vek! Je dôležité držať sa odporúčanej dennej dávky, motivovať mačku k pohybu a pravidelne ju vážiť.

Pažravá, žobrajúca mačka? Existuje riešenie!

Kastrácia mení kŕmne návyky mačky a spontánne zje viac. Niektoré mačky sa obmedzujú, niektoré sú pažravé a môžu začať žobrať. Appetite Control poskytuje riešenie, je obohatený exkluzívnou kombináciou vlákniny, prirodzene znižuje pocit hladu v čase medzi kŕmením a pomáha udržiavať ideálnu hmotnosť mačky.

Dôležitá informácia

Buďte opatrní, priberanie na váhe môže zostať bez povšimnutia: 500g navyše u 3,5 kg mačky je rovnaké ako pribratie 10 kg u 70 kg človeka. To je až 15% ich hmotnosti!

> Výživa určená pre každú kastrovanú mačku

So 6 produktami výživy vrátane 4 inovácií podporuje spo-ločnosť Royal Canin kastrované mačky s rôznymi kŕmny-mi návykmi a pomáha udržiavať ideálnu hmotnosť počas celého života.

bx

Zvodca. Nový pikantný príbeh od Vi Keelandovej Revolúcia vo vašom vrecku. Samsung predstavil telefóny Galaxy S24 s umelou inteligenciou

Z kategórie Zdravie