15. júla 2016 PR správyKultúra od PRservis.skSITA Diskusia()

Jana Mutňanská krstila svoju prvú knihu

Láska je jediný cit, ktorý vie meniť svet

Lupeňmi červených ruží v stredu v Bratislave herec Maroš Kramár pokrstil literárnu prvotinu Jany Mutňanskej Umenie lásky. Príbeh mladej editorky módneho časopisu Izabely je o vášni, očakávaniach, nádeji, ale aj zrade, podvodoch a sklamaní. „Presne taký je život. Dej sa odohráva v slovenskom prostredí, lebo vo svete módy a médií sa pohybujem už niekoľko rokov. Mňa samú práve láska najviac ovplyvnila a vyformovala môj názor na svet. Moji rodičia mi ju ukázali v najrôznejších podobách a za to som im veľmi vďačná,“ povedala Jana Mutňanská.

Izabela je citlivá romantička a túži po pravej láske na celý život. Do jej sveta vstupuje muž, pán B., ktorý je kvôli profesii biznismena neustále na cestách. Izabela sa doňho bezhranične zamiluje, no v momente, keď chce definovať vzájomný pomer, po slovách „milujem ťa“, príde vytriezvenie. Vzťah postupne prechádza zemetraseniami v podobe klamstiev a nevery. Ustoja začarovaný kruh partnerských problémov? Kto z nich prvý podľahne pokušeniu? Izabela sa na vernisáži spoznáva so starším úspešným galeristom a maliarom Sebastianom, ktorý jej ukáže, že umenie lásky je naozaj náročnou disciplínou.

Na krste knihy sa Jana poďakovala aj za iné formy lásky – najmä svojmu partnerovi, priateľom a maliarovi Ivanovi Pavlemu, ktorého obraz Oheň je titulkou jej knihy. Marošovi Kramárovi zložila vtipnú poklonu, že je „bývalý“ lámač ženských sŕdc, na čom sa veľmi pobavil hudobný hosť večera Peter Lipa. Zamyslene dodal: „Ja som potom budúci.“ Na otázku či ide o jej autobiografiu Jana šalamúnsky odpovedala: „V niečom som sa inšpirovala, no nechala som voľný priebeh svojej fantázii a predstavám. Naozaj to nie je môj život cez kopirák.“

Jana Mutňanská sa narodila sa v Trenčíne a detstvo prežila v Nemšovej. Študovala na Univerzite Jána Amosa Komenského v Prahe, kde úspešne promovala v odbore žurnalistika a mediálna komunikácia. Štyri roky pôsobila ako moderátorka v módnej televízii Fashion TV Czech&Slovak. Píše módne a lifestylové články pre slovenské magazíny. Umenie lásky je jej knižným debutom.

Video z krstu knihy Umenie lásky: https://www.youtube.com/watch?v=Q6gFfVd5q6w

tk

Pečeň neohrozuje len alkohol, pre jej záchranu je dôležité upraviť svoj životný štýl Nadácia SPP zverejnila výsledky programu Športuj aj ty!

Z kategórie Kultúra