3. marca 2016 PR správyKultúra od PRservis.skSITA Diskusia()

Izba plná spomienok

„Na krasokorčuľovaní ma fascinuje to, že v sebe spája náročný športový výkon s eleganciou a ladnosťou pohybu, je to kombinácia športu a baletného, no tak trochu i hereckého umenia,“ tvrdí slovenská autorka Andrea Boldišová, ktorá v románe Izba plná spomienok prejavila svoju lásku ku krasokorčuľovaniu. Knihu venovala športovcom a trénerom, ktorí sa usilujú, aby tento šport na Slovensku dosiahol niekdajšiu špičkovú úroveň.

Osudný pád stopne športovú kariéru hlavnej hrdinky, krasokorčuliarky Laury. Za svojim predchádzajúcim životom spraví hrubú čiaru a ukryje sa do malého kúpeľného mesta. Uteká od všetkého a všetkých…

Jediným spoločníkom v malom kúpeľnom mestečku je verný psík.

Pri práci realitnej maklérky spoznáva mladého lekára Jakuba, ktorý v nej prebudí dávno pochované city. Naučí ju dívať sa na svet inými očami a pomáha jej vyrovnať sa s minulosťou. No i Jakub má svoje tajomstvá a prenasledujú ho bolestné spomienky, ktoré vrhajú tieň na ich rozvíjajúci sa vzťah.

Podarí sa napokon mladým ľuďom prekonať traumy minulosti a nájsť si k sebe cestu?
Alebo sú ich svety odlišnejšie, než si boli ochotní pripustiť?

„Želala by som si, aby sa opäť objavil krasokorčuliar, ktorý by dokázal vybojovať niektorú z medailí. Bolo by veľkou škodou, keby úsilie športovcov neprinieslo vytúžené ovocie alebo keby ho zastavil napríklad úraz ako v prípade hrdinky mojej knihy,“ hovorí autorka Andrea Boldišová. Je skôr introvertka, ktorú viac než rozprávanie fascinuje hra so slovom a možnosť písať.
Po úspešnom debute Láska vo vetre jej o dva roky vyšiel román Okno do duše a rok nato príbeh Stratená rovnováha. Teraz je tu s novinkou Izba plná spomienok.

tk

Bestseller Hodiny chémie vás pobaví, aj inšpiruje. Konečne aj v slovenčine! Ronald McDonald House Charities prinesie pocit domova do detských nemocníc na Slovensku

Z kategórie Kultúra