21. januára 2014 PR správyZdravie od PRservis.skSITA Diskusia()

INOFOLIC – Unikátne spojenie kyseliny listovej a inozitolu

BRATISLAVA 21. januára – INOFOLIC je výživový doplnok, ktorý sa od roku 2004 úspešne predáva v Taliansku a pre svoje mimoriadne priaznivé účinky na ľudský organizmus sa postupne presadil aj v ostatných európskych krajinách a v USA. Tento výživový doplnok je jedinečným spojením kyseliny listovej a myo-inozitolu. Skúsenosti s jeho užívaním už majú aj ženy na Slovensku.

“INOFOLIC je vhodné užívat pri zvýšenej potrebe inozitolu a kyseliny listovej alebo v prípade ich nedostatku v organizme. INOFOLIC obsahuje v jednom vrecúšku 2 g myo-inozitolu a 200 g kyseliny listovej. Neobsahuje lepok, laktózu ani sacharózu a jeho užívanie je jednoduché, keďže je rozpustný vo vode. Nakoľko je to výživový doplnok, je voľne predajný a dostupný aj bez lekárskeho predpisu,” hovorí dietologička Ľubica Trnková.

Inozitol je vitamín skupiny B, ktorý sa nachádza prirodzene v organizme. V prírode sa vyskytuje v malom množstve napríklad v ovocí, najmä v žltých (cantaloupe) melónoch a v pomarančoch. Aby sme nedostatok inozitolu v tele doplnili na optimálne hodnoty, museli by sme zjesť obrovské množstvo mimoriadne rôznorodých a ťažko kombinovateľných potravín.

Kyselina listová je potrebná v období plánovania tehotenstva a pri tehotenstve. “Užívanie kyseliny listovej v období plánovania tehotenstva a v tehotenstve odporúcajú zdravotnícke organizácie, pretože prispieva k správnemu fungovaniu imunitného systému, správnej krvotvorbe, látkovej premene homocysteínu a syntéze aminokyselín,” hovorí MUDr. Michaela Grossová, PhD.

INOFOLIC a tehotenstvo
Pozitívnu skúsenosť s výživovým doplnkom INOFOLIC má aj televízna moderátorka a čerstvá mamička, Miriam Šmahel Kalisová.

“Dostala som sa k nemu tento rok vo februári, keď už lekár nevedel, aké prenatálne vitamíny mi má odporučiť, lebo zo všetkého ma bolel žalúdok. A keďže patrím medzi ľudí, čo k tak dôležitej veci, akou je materstvo pristupujú zodpovedne, chcela som pred otehotnením doplniť vitamíny, ktoré moje telo potrebovalo. A teda s takým váhaním, keďže bol INOFOLIC na trhu pomerne krátko, mi lekár podal krabičku, že ak chcem, môžem vyskúšať toto, keďže tam je aj kyselina listová a tá je pre bábätko v tele maminky potrebná. Možno mi to žalúdok tak nezaťaží. Stal sa z toho taký môj každodenný rituál, zarábať si sladkú vodičku dva krát denne a ešte to je aj zdravé a nebolo mi z toho zle. Takže verím, že som nášmu bábätku dala dobrý základ,” hovorí Miriam Šmahel Kalisová.

ax

Kam po vysokej škole? Program Teach Next ponúka absolventom unikátnu možnosť ako naštartovať kariéru Slovenskí zákazníci rozhodli: Kaufland je spomedzi reťazcov s potravinami ich najobľúbenejšia značka

Z kategórie Zdravie