9. januára 2015 PR správyInformačné technológie od PRservis.skSITA Diskusia()

IBM otvára prvé SoftLayer dátové centrum v Nemecku

BRATISLAVA 9. januára – Spoločnosť IBM (NYSE: IBM) oznámila otvorenie prvého SoftLayer cloudového centra v Nemecku, ktoré je súčasťou investície IBM vo výške 1,2 miliardy dolárov, do budovania nových cloudových centier po celom svete. Nové cloudové centrum vo Frankfurte nad Mohanom spĺňa všetky regulačné opatrenia v oblasti bezpečnosti a ochrany osobných údajov, a rovnako prinesie vďaka nižšej latencii zlepšenie výkonu kritických aplikácií pre lokálnych zákazníkov.

„Predpisy Európskej únie v oblasti ochrany osobných údajov patria medzi najprísnejšie na svete, a rovnako Nemecko má jednu z najprísnejších politík v oblasti ochrany osobných údajov,“ povedal Lance Crosby, výkonný riaditeľ IBM spoločnosti SoftLayer.

„Aj keď všetky naše cloudové dátové centrá dodržiavajú rovnako striktné štandardy SoftLayeru v oblasti bezpečnosti a ochrany osobných údajov, nové dátové centrum umiestnené vo Frankfurte nad Mohanom, umožní nemeckým firmám a ich zákazníkom využívať všetky výhody a benefity vyplývajúce z umiestnenia úložiska dát v domovskej krajine. Nové SoftLayer cloudové centrum im tiež umožní, bez problémov umiestňovať dáta v súlade s nemeckými zákonmi na ochranu osobných údajov,“ dodal Lance Crosby.

Dátové centrum sídliace vo Frankfurte nad Mohanom je súčasťou unikátnej siete SoftLayer cloudových centier, a dopĺňa už existujúce európske cloudové centrá v Londýne, Amsterdame a Paríži. Počet nemeckých firiem, ktoré využívajú cloudové služby vzrástol v rokoch 2012 a 2013 medziročne o 32 percent. Podľa predpovedí spoločnosti ExpertOne Group sa očakáva, do roku 2017 nárast trhu s cloudovými službami v Nemecku na 18 miliárd eur.

Medzi zákazníkov IBM SoftLayer cloudových služieb patrí v Nemecku napríklad spoločnosť Avira, poskytovateľ produktov IT bezpečnosti pre počítače, smartfóny, servery a siete, ako aj množstvo ďalších firiem pôsobiacich v hernom priemysle, v odvetví digitálneho marketingu a reklamy, ako aj online a IT služieb.

Viac informácií o téme nájdete na:

Viac informácií o IBM cloudových službách nájdete na:

Obrázky k téme nájdete na:

O IBM
Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje klientom svoje služby už viac ako 100 rokov. Celosvetovo pôsobí vo vyše 170 krajinách, pričom neustále rozširuje svoje geografické pokrytie, a zamestnáva vyše 430 tisíc zamestnancov. Poslaním spoločnosti IBM je pomocou integrovaných, flexibilných a efektívnych riešení pomáhať svojim zákazníkom redukovať náklady a zvýšiť tak ich konkurencieschopnosť na trhu. Na Slovensku spoločnosť IBM aktívne pôsobí od roku 1990. Samostatná pobočka IBM Slovensko s.r.o. bola založená 7. decembra 1992 a jej generálnym riaditeľom je Martin Murgáč. Hlavné sídlo IBM Slovensko sa nachádza v Bratislave s pobočkami v Banskej Bystrici a Košiciach.

ax

Dvadsať poschodí spoločne pešo po každom obede, turistické oddiely či psychoterapia online. Union prináša zamestnávateľom ocenenia a inšpiráciu Investície v roku 2024? Odborníci odporúčajú okrem tradičných investícií sledovať aj nové príležitosti

Z kategórie Informačné technológie